Det Kongelige indfører brugerbetaling på balletskolen

Det Kongelige Teater skal skære 50 millioner kr. i budgettet over de næste fire år som følge af regeringens fireårsaftale. Det betyder nu at balletskolen indfører brugerbetaling.

Fra august 2016 bliver der indført brugerbetaling på Det Kongelige Teaters Balletskole. Brugerbetalingen bliver på 1.870 kr. om måneden, en pris der svarer til en privatskoleplads.

Teatret står over for en ny økonomisk virkelighed med store nedskæringer, det betyder nu, at Det kongelige Teater må indføre brugerbetaling. Balletskolens træning er i dag gratis for alle elever fra 0. klasse til 9. klasse uanset deres økonomiske baggrund. Men fra 2016 bliver balletskolen sidestillet med andre eliteidrætsuddannelser, der benytter forældrebetaling.

- I takt med at Balletskolen gennem de seneste år har udviklet sig frem mod den moderne eliteskole, den er i dag, vil dens rammer nu også afspejle den virkelighed, som kendetegner andre eliteuddannelser, lyder det i dag i en pressemeddelelse fra Det kongelige Teater.

Meget omfattende undervisning

Elever på Balletskolen modtager et omfattende skoletilbud. Den boglige undervisning får de af den private skole Zahles Gymnasieskole. Sideløbende hermed får de balletundervisning på eliteplan, pilates-undervisning, coaching, turnévirksomhed og forestillingserfaring med nogle af verdens bedste balletdansere.

Desuden passes børnene under forestillinger og på turnéer af uddannede pædagoger. Dette er også en del af den samlede uddannelsespakke, skriver det kongelige Teater.

Derudover medvirker eleverne ofte i Det Kongelige Teaters forestillinger, som f.eks. Nøddeknækkeren. Et liv på scenen betyder, at børnene er nødt til at kunne deltage i sceneprøver i almindelig skoletid. Derfor har man valgt at samarbejde med den private skole Zahles på grund af skolens fleksibilitet i forhold til, hvor og hvornår timerne lægges.

Denne uddannelsespakke har teatret hidtil kunnet stille gratis til rådighed, men med den ændrede økonomiske virkelighed, er det ikke længere muligt, uden en medfinansiering fra forældrene.

Teatret afholder dog fortsat langt størstedelen af udgifterne til uddannelsen, lyder det.

Fripladser til familier med lav indkomst

Der vil dog være undtagelser fra brugerbetalingen. Der vil blive sikret en fripladsordning for børn af forældre med lav indtægt. Samtidig vil der også være søskenderabatter for familier med flere børn på skolen.

Det kongelige Teater arbejder desuden på scholarship-pladser gennem flere fonde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik