Det kan du lave i weekenden: Tidsrejse, kunst og ny svømmehal

​Kom på en historisk rejse i tiden, se på kunst i leopardbukser eller sus gennem spritny vandrutsjebane i Ishøj. Her er fem fede tips til din weekend.

Weekenden lover solvejr og vi lover fede udflugtsmål. Vi har finkæmmet regionen og samlet fem tips til spændende arrangementer, både for den aktive familie, det grublende kunstsind og de nysgerrige. God weekend! 

Åbningsfest i Ishøj Svømmehal

Ishøj byder på morgenmad, bobler og en legende fest, når svømmehallen åbner på søndag efter en omfattende renovering. Efter 9 måneders tørke, løber vandet igen, nu også gennem den nye store rutsjebane, der snor sig fra loftet. Åbningsfesten er gratis og svømmehallen har taget alle redskaber i brug for at vise de nye faciliteter frem. Du kan være med til indvie de friske bassiner og boltre dig i forhindringsbaner, badedyr og waterballz, endda få lagt vandfast ansigtsmaling. Det hele til bølgende beats fra en live DJ.

Søndag d. 26. marts fra 8:30.

Entreen: Gratis

Adresse: Ishøj Store Torv 14, 2635 Ishøj.

Læs mere her: Åbningsfest i Ishøj Svømmehal.

 
 
Foto: TV 2 Kosmopol

Leopardprint i kunsthallen

Endnu engang åbner Frederiksborgcentret for Hillerød kunstdage. Der er lagt op til et sandt mekka for skarpe, sugende kunstsind når mere end 150 udstillere viser deres værker frem i messehallen. Du kan møde de mange kunstnere og senere gå på opdagelse i byen, hvor flere særudstillinger venter. Hillerød Kunstdage strækker sig over hele weekenden, så der er altså rig mulighed for at give sig god tid med værkerne. Endelig kan kunstdagene også byde på en stor udstilling med Jens Jørgen Thorsen, og det er til ære for ham, at leopardbukser giver gratis adgang.

24.-26. marts.

Entre: Gratis flere steder. Enkelte særudstillinger koster 100 kr.

Adresse: Milnersvej 39, 3400 Hillerød

Læs mere her: Hillerød Kunstdage.

Historiens vilde vingesus

Stålet ringer og duften af afbrændt krudt spreder sig, når rustningsklædte riddere og amerikanske uafhængighedssoldater kæmper side om side. Flere hundrede års historisk vingefang folder sig ud, når festivalen, Historiske Dage, starter lørdag kl. 10. Weekenden i Øksnehallen vil være spækket med udstillinger og levende genfortællinger, foredrag og shows. Det er et arrangement for hele familien, og sammen kan I springe lige ned i alle de mærkværdige tider som vækker jeres nysgerrighed. Mellem de mange stande kan I endda støde på stærke vikinger, amerikanske soldater fra 2. verdenskrig og gamle danske sikringsstyrker fra 1914, som blandt mange andre bevæger sig rundt på gulvet, var de som taget lige ud af historiebøgerne.

Arrangementet: 25. -26. marts. Entre: Flere priser

Adresse: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V

Læs mere her: Historiske Dage 2017

DM i Karate

Kiyotsuke! – betyder vær opmærksom på japansk, og vi gør opmærksom på, at DM i olympisk karate bliver afholdt i Greve Idrætscenter. Greve Karate Klub er en af de mest vindende klubber i Danmark og har opfostret både Europa-, Nordiske- og Danske mestre. Nu er de værtsby for DM og sender kæmpere på måtten i hård konkurrence med resten af landet. Hele weekenden er der åbent for tilskuere, der kan overvære den disciplinære kampsport i traditionel hvid Gi. Du kan opleve både Kata og Kumeti, betegnelser der dækker over udførelsen af tekniske serier og markerings-kamp, hvor det er teknik, taktik og hastighed der giver point.

Det skal du vide:

Arrangementet: 24.-26. marts. Entre: 50 kr.

Adresse: Lillevangsvej 88, 2670 Greve

Læs mere her: DM i Karate

Underjordisk idyl

Japan præger lige nu også cisternerne på Frederiksberg. Den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi er nemlig manden bag årets store, underjordiske udstilling, som åbnede i denne uge. Han har omdannet de monumentale rum til et mystisk univers af skovbund, med mos og klukkende vandløb. Det er en dragende invitation til at opleve et nyt rum i byen, hvor kombinationen af arkitektur og natur skaber en unik oplevelse. Lys danser med skygger og den rungende efterklang manifesterer cisternernes alsidighed, som Hiroshi Sambuichi i den grad har formået at fusionere med sit værk.

21. marts – 2. februar 2018. Flere priser.

Adresse: Søndermarken, 2000 Frederiksberg

Læs mere her: Sambuichi i Cisternerne

Bonus: Instagram-walk i København

I denne uge får i et sjette forslag til weekend også. Mens foråret springer ud og lokker os ud på gader og stræder, er det oplagt at få skudt nogle smukke billeder til sin Instagram profil. Dansk Arkitektur Center åbner udstillingen Fang Din By i maj måned, og som optakt til det, arrangerer de Instagram-walks i København. På søndag er det @astridkbh som du kan følges med rundt i byen, og hun deler nogle af de fotospots, som hun er særligt glad for.

Arrangementet: 26. marts. Gratis

Adresse: Under Bispeengbuen v. Nordre Fasanvej

Se mere her: Instagram-walk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik