Det kan du lave i weekenden: Miljødage, grønlandshajens liv og død og Zoo's fødselsdag

I denne weekend i TV 2 Lorrys sendeområde kan du få et indblik i grønlandshajen, gå til miljødage på Reffen eller en tur i Zoologisk Have København, som fylder 160 år.

Grønlandshajens liv og død

Grønlandshajen har været på frost, men er tøet op til nu på lørdag, hvor du kan opleve både foredrag og dissektion af den store fisk. Det hele foregår på Øresundsakvariet.

Her fortæller professor John Fleng Steffensen fra Marinbiologisk Sektion om hajens liv. Og om hvorfor mennesker så sjældent ser den. Og derefter går det løs med kniv og skalpel for hajen skal skæres op, så man kan opleve, hvordan den ser ud inden i.

Det er havbiolog Michael Hansen, der tager tilskuerne ind under huden på grønlandshajen. 

Hvor og hvornår:
Lørdag den 21. september 2019, kl. 11-13. (Entré: 59-79 kr.) på Øresundsakvariet, Københavns Universitet, Strandpromenaden 5, Helsingør.

Læs mere her.

 
 
Foto: Nina Bedixen

Miljødage på Reffen

Det kreative område Reffen på Refshaleøen i København har denne weekend miljødage. Dig og dine nærmeste kan komme ud og samle skrald, placere skilte med miljøvenlige budskaber og se shops med miljøvenlige produkter. Det hele for at sætte fokus på, at vi skal passe på vores fælles klima og miljø.

Der er madboder og andre lækkerrier. Lørdag er der 'Plog till you drop', med en gåtur, hvor der skal samles skrald i en god sags tjeneste, og søndag står den på markedsdag, hvor alle de kreative værksteder giver deres bud på, hvordan man kan drive en kreativ bod med en god sag for øje.

Hvor og hvornår:
Plog till you drop, Lørdag den 21. september 2019 fra 12-15 og markedsdage, Søndag den 22. september 2019 fra kl. 12 på Copenhagen Street Food – Reffen, Refshalevej 167 A, 1432 København

Læs mere her.

Søelefanten Goliath på besøg Isbjørneanlæg Sommer 1937 Fra Hagenbeck (2).tif
Søelefanten Goliath på besøg Isbjørneanlæg Sommer 1937 Fra Hagenbeck (2).tif

Zoo fylder 160 år

Rosa fra Rouladegade, en gammel tilbagevendende tradition og fantastiske dyr. Det er nogle af de ting du kan opleve i Zoologisk Have København denne weekend.

Der er nemlig gjort ekstra meget ud af denne weekend for Zoologisk Have København fylder 160 år. Det gamle ZOO-tog kommer tilbage, så du og dine nærmeste kan få en rundtur i den gamle have. På toget kan du få indblik i alt lige fra gamle historier om, hvordan der tidligere var menneske udstille i haven til hvor ZOO skal hen i fremtiden.  

Hvis du har lyst til at opleve en rund fødselsdag i dyrisk selskab, skal du lægge vejen forbi Zoologisk Have København denne weekend. Du kan vinde en gratis billet hos Børn i Byen her.

Hvor og hvornår:

20.-22. september kl. 9-18 (lørdag den 21. september kl. 9-20). På Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg

Læs mere her.

Flere tips til gratis aktiviteter for børn

Det er dyrt at være børnefamilie, og derfor har vi i samarbejde med Børn i byen her et par bud på skønne, gratis oplevelser til kommende weekend. Ud over en tur i Zoologisk Have København, er der mulighed for gratis is og for de kreative, kan man begynde på julegave produktionen på krea værkstedet på SMK. 

Gratis is fra Ben & Jerry's

Hvem? 

Hele familien.

Hvor og Hvornår? 

Halmtorvet 9 / 21. september kl. 13-16.

I samarbejde med Dansk Flygtningehjælp uddeles der gratis is på Halmtorvet - kom og hør mere om Dansk Flygtningehjælp, spis en is og nyd samværet.

Læs mere her.

Få 1 gratis billet til ZOO

Hvem? 

Hele familien.

Hvor og hvornår? 

ZOO / 21. september

I anledning af ZOOs 160 års fødselsdag kan i lørdag d. 21. september tage en person gratis mefd i ZOO, hvis I har et ZOO-kort. På dagen kan I bl.a. opleve Rosa fra Rouladegade, tage til koncert, hvor der synges kendte børnesange eller tage en tur med ZOO-toget.

Læs mere her.

Børnenes værksted

Hvem? 

Fra 3 år.

Hvor og Hvornår? 

Statens Museum for Kunst / Hver weekend

Tag dine krea-glade unger i hånden og besøg Børnenes Værksted på Statens Museum for Kunst - det er helt gratis at deltage, når entreen er betalt (voksne betaler entre - børn er gratis). Her kan I gå krea-amok i alverdens materialer og skiftende temaer - hus-kunstnerne står klar til at hjælpe.

Læs mere her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik