Det kan du lave i weekenden: Lysfest, drømmeland og æbledag

Hvis du ikke allerede ved, hvad du skal bruge weekenden på, så får du her lidt inspiration.

Der er altid noget at tage sig til her i hovedstadsområdet, når weekenden står for døren. Men har du endnu ikke bestemt dig for, hvad du skal lave den første fulde weekend i oktober, så kommer vi her med nogle bud. Du kan vælge mellem alt fra lysfestival på Frederiksberg til 'Æblets Dag' i Lillerød.

Du kan selv blive en del af værkerne til lysfestivalen i Søndermarken.
Du kan selv blive en del af værkerne til lysfestivalen i Søndermarken.
Foto: Henry Michaelsen / TV 2 Kosmopol

Lystfestival i Søndermarken

Søndermarken på Frederiksberg eksploderer i lys, oplevelser og flotte farver denne weekend, hvor REFLEKTOR Light Festival finder sted for anden gang. Sidste år besøgte op mod 8000 mennesker festivalen og i år er den endnu større.

I parken kan du blandt andet finde ti værker, som er skabt helt specielt til anledningen og Søndermarkens særegne rammer. Blandt andet bliver Poppelhøjen omdannet til et oplyst pejlemærke.

Festivalen sætter fokus på, hvad lys gør ved mennesker, hvad lys betyder for menneskers opfattelse af omgivelserne og hvordan lys kan bruges til at skabe atmosfære i byrummet.

REFLEKTOR Light Festival er gratis at deltage i og løber til og med lørdag aften. Læs mere om arrangementet her.

Der er nok æbler i kurven, når der lørdag er 'Æblets Dag'.
Der er nok æbler i kurven, når der lørdag er 'Æblets Dag'.
Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

Byfest fyldt med æbler

Lørdag står i æblets tegn. I hvert fald, hvis man befinder sig i Lillerød Bymidte. Her er der nemlig 'Æblets Dag' - en byfest med begivenheder for både børn og voksne.

Ved biblioteket står en guide klar med sin æblepresse, der er høstmarked med salg af lokale varer og så er der selvfølgelig æblekagekonkurrence, hvor der efterfølgende er fri kagebuffet for alle med en sød tand.

Børnene boltre sig på en halmballelegeplads ved Mungo Park, og på Allerød Torv er der bogstavjagt med præmier på spil. Der vil hele dagen være mulighed for at få mad og drikke i foodtrucks og kaffevogne. Derudover er der selvfølgelig kandiserede æbler at finde rundt om i byen.

Læs mere om arrangementet her.

En tur i Drømmeland med Kulturkraft

Årets Kulturkraft festival løber af stablen denne weekend i Frederiksværk. Festivalen finder sted i et kæmpe cirkustelt, som skal danne ramme om en masse aktiviteter for både børn og voksne.

Det er "drømme" der er i fokus til årets festival, hvor gøglere og cirkusartister sætter scenen for et drømmeunivers, hvor der er både spontane forestillinger og indslag. Men du kan også selv biddrage i flere kreative workshops, du kan bygge en drømmefanger eller tage med til den store pyjamasfest, hvor der både er skyggespil, koncert og lejrbål. 

Lørdag er scenen til Kulturkraft åben for alle, som har lyst til at deltage i årets 'Drømmeshow'. Og du får lov til lige, hvad du vil, hvad end du vil optræde med musik, dans eller trylleri - eller måske noget helt fjerde.

Se hele programmet og få mere information her.

Det er okay at falde i søvn, når der er Kulturkraft Festival denne weekend.
Det er okay at falde i søvn, når der er Kulturkraft Festival denne weekend.
Foto: Ulrik Frees Horneman / TV 2 Lorry

Festival for sømænd og verdensmusik

Syv år i træk har Knejpe Festival trukket publikum til Helsingørs gader og stræder. Denne weekend gør festivalen det igen, og det gøres med ikke mindre end 64 gratis koncerter rundt på Helsingørs barer.

Helsingørs fortid som sundtoldsby og port mod verdenshavene er dybt indlejret i Knejpe Festival, og derfor er festivalen fyldt med musik, som har fulgt søfarende på alverdens kontinenter.

Og i år markeres også 100-året for Danmarks overdragelse af De Vestindiske Øer til USA. Så der er skruet ekstra op for verdensmusikken, som er alt fra folkemusik og spokenword, til gamle sømandsviser og calypso. 

Se alt du kan foretage dig til Knejpe Festival og læs hele programmet igennem her.

Billede fra BUSTER Filmfestival i 2015.
Billede fra BUSTER Filmfestival i 2015.
Foto: Simon Skipper / Scanpix

Filmmusik for og fra børn

Filmfestivalen CPH Pix har været i gang i lidt over en uge og fortsætter denne weekend. Denne weekend står i filmmusikkens tegn, hvor fokus er på at lade børn skabe deres helt egen musik og lyd til en film.

Fredag og lørdag skal børnene sammen med en professionel musiker komponere en helt ny lydside til en stumfilmklassiker. Søndag skal de så fremføre musikken for publikum i Pumpehuset.

Workshoppen er for børn og unge i alderen 9-15 år, som allerede spiller et instrument. Det koster 275 kroner at melde sig til, og du kan læse mere om workshoppen her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik