Det kan du lave i weekenden: Julehygge for hele familien

Det er første weekend i december, og det betyder julemarkeder, adventshygge og julehjerter. Her får du et overblik over, hvor du kan komme i julestemning i weekenden.

Juletræet med sin pynt venter på, vi får begyndt. Der er intet som børns forventningsglæde til juleaften, og december kan føles lang. Heldigvis er der hjælp at hente på Statens Museum for Kunst, der inviterer de små fra tre år og op til jule-klippe-klister i Børnenes Værksted, så det store juletræ på museet kan blive pyntet.

Juleværkstedet har åbent hver søndag fra 11.30 – 15.30, og det koster 30 kroner at være med. Husk endelig nissehuen! 

Læs mere her

Statens Museum for Kunsts juletræ skal pyntes, og det kan børnene være med til i weekenden.
Statens Museum for Kunsts juletræ skal pyntes, og det kan børnene være med til i weekenden.
Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Jul i Skurbyen

Det er ikke kun børn, der kan lide at jule. I Hornbæk i Nordsjælland bliver de gamle fiskerskuer på havnen forvandlet til hyggelige, juleudsmykkede boder med alt fra julestrik til juledekorationer, når der i weekenden afholdes julemarked. Connie Schmidt står i spidsen for julemarkedet, og hun glæder mig meget:

- Det er syvende gang, vi udsmykker havnen, og det er altid så hyggeligt. Der vil være små overraskelser, julemusik, levende lys og glade børn over hele linjen

Foruden god stemning vil der også blive serveret lidt til godt til ganen, når julemandens kone Amarylis deler godter ud.
Julemarkedet har åbent lørdag og søndag fra klokken 11.00 – 16.00, og det er gratis at deltage.

De ikoniske fiskerskure på Hornbæk Havn.
De ikoniske fiskerskure på Hornbæk Havn.
Foto: Torben Christensen - Scanpix

Islandsk operasang og bæredygtig jul

December måned behøver ikke at være lig med overspisning, julestress og forbrugsfest. I Hvalsø bliver der gjort en dyd ud af ikke at overforbruge, og det er bæredygtighed og økologi, der er i fokus, når GRO Julemarked byder velkommen inden for i stationsbygningen. Der vil være mulighed for at få forsødet hele oplevelsen til tonerne af den islandske operasangerinde Gudbjörg R. Tryggvadóttir, der giver koncert to gange i løbet af eftermiddagen.

Julemarkedet har kun åbent lørdag fra 11.00 – 17.00, og det er gratis at deltage.

Gaveregn juleaften. Netop hvad GRO Julemarked ikke er går ind for - kvalitet fremfor kvantitet.
Gaveregn juleaften. Netop hvad GRO Julemarked ikke er går ind for - kvalitet fremfor kvantitet.
Foto: Henning Bagger - Scanpix

Esrums Klosters eventyrlige jul

På det gamle kloster i Græsted bliver der traditionen tro holdt julemarked, og der vil være aktiviteter for hele familien weekenden lang. Selve klosteret byder på julehistorier fra middelalderen, og europæiske juletraditioner vil præge juleboderne, der matcher klosterets franske oprindelse. 100 meter fra klosteret kan man besøge møllen, hvor der vil være mulighed for at smage på Nordsjælland, når der serveres lokale delikatesser.

Juleklosteret har åbent hele weekenden fra fredag klokken 12.00 – 17.00. Lørdag og søndag fra 10.00 – 17.00, og der er gratis adgang for alle.

Læs mere her.

Esrum Kloster i solskin, der leder tankerne hen på sol og sommer.
Esrum Kloster i solskin, der leder tankerne hen på sol og sommer.
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh - Scanpix

Guf og gode sager

Sankt Jørgensbjerg Sognegaard i Roskilde danner rammen om et adventsmarked den første søndag i advent. Der vil være rig mulighed for at vinde flotte præmier i tombolaen, forsyne sig med hjemmebag eller udfolde sine kreative sider i honningkagehjerte-værkstedet.

Overskuddet fra Adventsmarkedet går ubeskåret til lokalt og globalt børne- og ungdomsarbejde.

Markedet har åbent fra 11.30 – 15.30 1. søndag i advent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik