02:49

Inspiration til oplevelser Video: Rudersdal Museer og Bernstorff Slot

Det kan du lave i weekenden: Julemarked, Hamlet og oldtidshistorie

I weekenden kan du komme i julestemning på et slot, pleje dit kulturelle jeg til Hamlet-udstilling og du kan blive klogere på livet i Danmark for 7000 år siden.

Hvis du higer efter en oplevelse i weekenden, men mangler inspiration, så kan du læse med her.

Vi har nemlig, som vi plejer, når det er fredag, fundet tre spændende arrangementer som du kan tage til i weekenden, og som ligger i vores område.

Julemarked på et slot

Du kunne for eksempel tage til julemarked på Bernstorff Slot.

Her kan du komme i ægte julestemning, få smagsprøver og få klaret dine julegaveindkøb, alt i mens du nyder de smukke omgivelser. Lørdag og søndag har markedet åbent i tidsrummet 10-16, og du kan læse mere om arrangementer her

7000 år gammelt oldtidsfund

Hvis du godt kan vente lidt endnu med at komme i julestemning, så kan du i stedet slå vejen forbi Vedbækfundene i Holte.

Som navnet siger, kan du komme tæt på de oldtidsfund der er gjort i og omkring Vedbæk. Det tæller blandt andet 7000 år gamle grave, historiske smykker og meget mere. Du kan læse mere om arrangementet her.

Vild med Shakespeare

Vil du i stedet lidt tættere på nutiden, så kan du tage en tur forbi Marienlyst Slot i Helsingør. Lige nu huser slottet nemlig en Hamlet-udstilling med fotografier af de mange Hamlet-skuespil der har været opført gennem tiden.

Udstillingen er oprindelig lavet til King's College i London i anledning af en Shakespeare-konference tidligere i år, men nu er den blevet videreudviklet og tilpasset de danske rammer. Du kan læse mere om arrangementet her.