Det kan du lave i efterårsferien

Nu er efterårsferien skudt i gang, og i år er der både kunst, natur og kultur på tapetet for dem, der vil ud i Lorryland.

Efterårsferien er spækket med sjove aktiviteter. Vi har samlet et udpluk af en masse begivenheder, du kan give dig i kast med. Foto: Lars Rasborg - Ritzau Scanpix

Murer for en dag - Arbejdermuseet

På Arbejdermuseet kan børn få lov at udleve deres byggedrømme, når museet slår dørene op for mini-murerskolen. Her vil murerlærlinge fra NEXT hjælpe til, mens man kan få lov at mure bygninger med mini-mursten.

  Foto: Peter Blæsild - TV 2 Lorry

Hvor og hvornår:

15/10-21/10 fra 10-16 på Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 Kbh. K. Entré er gratis for børn, det koster dog 20 kroner at gå på mini-murerskolen.

 

Mine Rejser - Værker fra Jens Olesens samling

Med efterårets store særudstilling i Skovhuset kan man se, hvordan der i kunstsamler Jens Olesens samling er et særligt fokus på kunst fra asiatiske lande: Kina, Mongoliet og Nordkorea. Værkerne har aldrig været vist og formidlet for publikum før.

Det er første gang i Danmark, at der vises kunst fra Nordkorea.

 

Hvor og hvornår:

Skovhuset ved Søndersø, Ballerupvej 60, 3500 Værløse. Onsdag, lørdag, søndag kl. 11.00-17.00. Entré 70 kr.

Du kan læse mere om programmet på linket her.

 

København fejrer spilkulturen

Københavns Spilfestival fejrer den 12.-14. oktober spilkultur og fællesskaber sammen med kendere, familier og alt ind i mellem. Tre dage med brætspil, arkadespil, virtual reality, oplæg med Nikolaj Sonne, prisoverrækkelse og Nørdmarked.

Det er den første weekend af efterårsferien, hvor huset bliver omdanner til Københavns Spilfestival.

 

Hvor og hvornår:

12. okt. kl. 12.00 – 15. okt. kl. 00.00 i HUSET-KBH, Rådhusstræde 13, 1466 København.

Du kan læse mere om programmet på linket her 

 

Øresundsakvariets og Helsingør Havns holder efterårsferieaktiviteter

Rør ved levende havdyr – bag kulissen på Øresundsakvariet. På Øresundsakvariet kan du komme endnu tættere på Øresunds unikke dyreliv og lære om de mange fisk og dyr, der findes i havet ud for Helsingør.

’Rør ved levende havdyr’ tager dig nemlig med bag kulissen på Øresundsakvariet, og giver dig bogstaveligt talt mulighed for at dykke ned under Øresunds overflade og helt uden at få våde fødder.

  Foto: Peter Blæsild - TV 2 Lorry

Hvor og hvornår:

Øresundsakvariet, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør. I hverdage fra 15. – 19. oktober:

Øresundsakvariets efterårsferie-program:

- Hverdage, 15. – 19. oktober:
- Fodringer hver hele time
- Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
- Kl. 12.15: Besøg ved vandlaboratoriet
- Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr
- ”Fang selv” krabber på havnen alle dage
- Weekend, 13.- 14. og 20.-21. oktober:
- Kl. 11.25: Rør ved levende havdyr
- Kl. 13.25: Rør ved levende havdyr
- ”Fang selv” krabber på havnen alle dage

 

Farverig høstfest på Bakken

Ti dage i træk inviterer forlystelsesparken til en eventyrlig og smuk efterårssæson under temaet ’Høstfest’. Festen byder på efterårsudsmykning, forlystelser, lækkerier på stribe samt masser af gratis underholdning og aktiviteter. Det hele sker i ly af Dyrehavens gyldne efterårskåbe.

Blomster og æbleranker der dekorativt udsmykker Bakkens karakteristiske lygtepæle op mod Dyrehavens fantastiske farver. Fugleskræmsler, et græskar her og dér og en labyrint af halmballer opstillet til fri leg.

Ansigtsmaling og skattejagt, Onkel Reje der driller lattermusklerne og gør efterårskinden lige en tand rødere, Pjerrot der tryller og fortæller. Gæster der presser most af deres medbragte æbler hjemme fra haven, mens Mastodonterne blænder op for forestillingen Askepot i Cirkusrevyens flotte telt.

Hvor og hvornår:

Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg. Den 12. oktober til 21. oktober 2018.

Du kan læse mere om programmet på linket her. 

 

Den Magiske maske” i Glassalen i Tivoli

Både børn og voksne kommer til at more sig kongeligt, når Eventyrteatret 5.- 21. oktober opfører den fortryllende familiemusical om Christian 7. i Glassalen i Tivoli.

”Den Magiske Maske” er to timers eventyrlig danmarkshistorie med de unge scenetalenter fra Eventyrteatret, der netop for sjette år i træk er blevet nomineret til ”Bedste børneteater” af brugerne på Børn i Byen – en titel Eventyrteatret har vundet de seneste 5 år.

 

Hvor og hvornår:

Glassalen i Tivoli, 5. – 21. oktober. I efterårsferien giver teaterbilletten også adgang til Halloween, i Tivoli på spilledagen. Fra 185 til 325 kr. inkl. gebyr hos Billetlugen, Tivoli og Eventyrteatret.

Du kan læse mere om programmet på linket her:

 

Monster og overnaturlige kræfter på Lejre Muserum

Sagnhistorien i Lejre er fuld af fantastiske, guddommelige og voldsomme fortællinger om guder, krigere, helte og skurke. I efterårsferien dykker vi dybt ned i disse imponerende sagn og myter, hvor Beowulf-kvadet kommer under kærlig behandling.

Børn kan med deres forældre opleve udstillingen "Sagnkongernes Lejre", når vi overtager rummet med den sindsoprivende fortælling om helten Beowulf og mosteret Grendel. Vores monster-eksperter står klar til at udfordre jer og teste jeres mod til en uhyre hyggelig dag på Lejre Museum.

Uden at røbe for meget, så kommer I til at skulle høre utrolige historier, tale om storslåede guder og øve jeres kampteknik – hvis I nu selv skulle støde på et monster! Kom på familietur til Gl. Lejre og oplev de vilde myter og sagn, mens I bliver klogere på historien.

Hvor og hvornår:

15.-19. okt., 11-14, Alm. entré. Voksne: 50 kr. Børn og unge under 18 år: Gratis. Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Du kan læse mere om programmet på linket her: 

 

 

Efterårsferie i Byens hus – Staycation for børn og voksne

Vær’ kreativ i vores værksted, se hvad der rør sig netop nu i kommunen og få gode råd til oplevelser af personalet.

Staycation er en sammentrækning af de engelske ord ”stay” og ”vacation”. Det betyder at man bliver (stay) og holder ferie (vacation) i sit lokalmiljø. Her kan man opleve de ting, som man ikke har tid til i en travl hverdag. Og så er det oven i købet godt for både miljø, tid og pengepung, at man ikke skal transportere sig særlig langt.

Hvor og hvornår:

Man-fre 10-17 og lørdag 10-13 i  Byens hus – Roskilde. Stændertorvet 1, 4000 Roskilde, Denmark

Du kan læse mere om programmet på linket her

 

Efterår over Arken

Besøg ARKEN i efterårsferien og oplev verdensberømte Vincent van Gogh, pionéren J.F. Willumsen, Ugo Rondinones drømmende klovneskulpturer og spændende workshops for børn. Der er oplevelser for både store og små i efterårsferiens program på ARKEN. Den anmelderroste særudstilling VAN GOGH, der lige nu trækker fulde huse på museet, præsenterer 39 værker af Vincent van Gogh og stiller skarpt på den berømte kunstners værk, tro og natursyn. Foruden Van Gogh byder udstillingsprogrammet også på en stor præsentation af J.F. Willumsens visionære livsværk og schweiziske Ugo Rondinones farvestrålende landskab af slumrende klovne. Og fra tirsdag til lørdag er der hver dag kreative workshops for børn.

 

Hvor og hvornår: 6. oktober til 20. oktober 2018 14.30-16.30 på Skovvej 100, 2635 Ishøj

Læs mere her 

 

Dansekapellet danser løs
Dansekapellet er bygget i det tidligere Bispebjerg Kapel og krematorium, som nu er bygget om til et smuk kulturhus for dans.Nu har de mere end 100 dansehold, og scener, hvor der vises forestillinger fra vores huskompagni, Uppercut Danseteater eller gæstespil fra ind- og udlandet. I denne ferie er der både KIDZ BREAK LEAGUE, som er en breakdance konkurrence og hip hop bootcamp for folk over 60 år.

Hvor og hvornår:
Bispebjerg Torv 1, 2400 København NV.

Læs mere om deres program her 

 

Renæssancefestival på Kronborg slot
Året er 1613, Kalmarkrigen mellem Danmark og Sverige er netop slut, og der er igen fred i det danske kongerige. På Kronborg Slot fejres freden med et stort gilde, med deltagelse af krigens vindere og tabere. Kanonerne brager over Øresund, og dagligt udfordrer de svenske og danske riddere hinanden i hæsblæsende turneringer fra hesteryg.
Hverdagen har også sin gang, og på det mægtige renæssanceslot er der liv og glade dage på markedspladsen. Sækkepiberne hyler, trommerne buldrer taktfast, og gøglere underholder i slotsgården med akrobatik og gode historier. Udover renæssancefestivalen er der også omvisninger for børn og meget andet.

Hvor og hvornår:
fra 14. til 19. oktober.

Læs programmet her

 

Efterår i zoo
I Denne ferie er Zoo lidt mere end det plejer. Man kan nemlig komme helt tæt på dyrepasserne, og få et indblik i, hvordan man passer de eksotiske dyr, nærmere bestemt chimpansen. Menneskeaben kan mange ting, men i mødet med dyrepasseren, kan du få svar på, om den kan kende forskel på dyrepasserne. Det kan du i abejunglen alle dage i efterårsferien kl. 13.00. Udover dyrepasserne kan du møde en slange, en mus eller skære dig dit eget græskarmonster.    

Hvor og hvornår:
1.-21. oktober kl. 9-17 i hverdage og weekender. Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.
Læs mere her 

 

 

Kom i højderne ved ledreborg

De historiske omgivelser ved Ledreborg Slot er vilde på mere en måde. For ud over slot og slotshave har en vild gammel historie, kan du også komme op i trætoppene, hvor der er forhindrings- og svævebaner.
Du kan på den måde nyde skovens flotte farver fra de ældgamle stier på jorden og de nyere stier fra trætoppene, ved Danmarks største svævebane.        

Hvor og hvornår:
Weekender og ferier fra kl. 10.00 - 16.00 på Ledreborg Allé  4320 Lejre, Danmark

Priserne er:
275 kr. – Voksen ( 16 år +): adgang til svævebanerne Little John og Big B.

199 kr. – Ung ( 8 år – 15 år ): adgang til svævebanerne Little John og Tuff Tom.
89 kr. – Barn ( 3 år – 7 år): adgang til svævebanen Tuff Tom.

Læs mere her 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik