Det handler om mere end mad: Noma får den første Snedkerpris

For første gang uddeler Københavns Snedkerlaug Snedkerprisen, som er en pris for håndværksmæssige detaljer. Og i år går den til Restaurant Noma.

Det er ikke kun maden, den populære michellingrestaurant Noma kan bryste sig af.

Den 6. september får restauranten nemlig overrakt Snedkerprisen 2018, for at udvise sans for de håndværksmæssige detaljer i såvel bygning som indretning. 

Det er Københavns Snedkerlaug, der, for første gang nogensinde, uddeler en pris på 150.000 kroner til et håndværk, der har gjort sig særligt bemærket. 

- Godt håndværk og udsøgt fornemmelse for materialerne bidrager til oplevelsen, når man er så heldig at besøge det nye Noma. Hver en del af bygningen og indretning er gennemtænkt i detaljer - fra de smukke plankegulve og vægge opbygget i egetræ, til nøje udvalgte og specialdesignet borde, stole og andet inventar, udtaler Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug. 

 
 
Foto: Irina Boersma

Michellin-restauranten belønnes blandt andet for at fastholde en udfordrende søgen efter det gennemførte håndværk. Overrækkelsen sker i restaurantens nye lokaler på Refshalevej i København torsdag den 6. september.

- Det er en glæde at kunne give Snedkerprisen til et så udsøgt projekt som Noma, siger Mads Raaschou, oldermand i Københavns Snedkerlaug.

Prisen vækker naturligt nok glæde hos den hæderkronede restaurant, der nu kan føje endnu en udmærkelse til dets efterhånden meget lange portefølje af priser.

- Vi er mildest talt ret vilde med vores nye hjem. Arkitekturen, designet, omgivelserne og selvfølgelig håndværket som et gennemgående tema. Derfor er vi meget stolte og beærede over at modtage den første Snedkerpris af Københavns Snedkerlaug, og vil benytte lejligheden til at takke alle dem som har arbejdet med- og forfinet alt det træ vi har i vores nye hjem, skriver Nomas direktør, Peter Kreiner, til TV 2 Lorry.

 
 
Foto: Irina Boersma

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik