Det halve af Sct. Hans skal sælges fra

Et politisk forlig i Region Hovedstaden lægger op til, at hele Vesthospitalet på Psykiatrisk Center Sct. Hans skal sælges fra. Pengene fra salget vil man ifølge regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) bruge til at højne standarden i det tilbageværende Østhospital. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Samtidig vil der blive etableret en helt ny retspsykiatri på Østhospitalet. I sidste ende handler det ifølge Vibeke Storm Rasmussen om, at man vil have et Sct. Hans, man kan være bekendt - og ved at sælge jord og bygninger samt flytte behandlinger får man råd til det, når nu regeringen ikke vil give penge.

Der skal bruges 550 millioner på ny retspsykiatri - pengene fra salget af Vesthospitalet skal bruges til at højne standarden på eksisterende bygninger med mere.

Venstres Bent Larsen ser beslutningen som en fremtidssikring af Sct. Hans på et højt, kvalitativt niveau. Og han peger på, at det jo rent faktisk var inde i overvejelserne, om man helt skulle lukke Sct. Hans. Men det blev ifølge ham for dyrt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere