Det går bedre med integrationen i København

Københavnere med ikke-vestlig baggrund klarer sig bedre i dag end for et år siden. Politikerne jubler dog ikke endnu.

Flere starter på en uddannelse. Flere er kommet i arbejde. Færre oplever diskrimination. Folkeskoleeleverne klarer sig bedre til afgangsprøven.

Og så går det i øvrigt også bedre på 10 andre områder på det såkaldte integrationsbarometer, der gør status på integrationen hvert år. Det skriver DR P4 København.

I alt bliver der målt på 25 parametre, og kun på fire områder er integrationen blevet dårligere siden sidste år. 

Jonas Bjørn Jensen, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet i Borgerrepræsentationen, er glad for, at det er lykkes at få flere i arbejde - men det er for tidligt at juble, siger han til DR P4 København.

quote Der er nogle opmærksomhedspunkter, som vi skal blive ved med at holde fokus på

Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for Socialdemokratiet i Københavns Borgerrepræsentation

- Samlet set ser det rigtig godt ud og går i den rigtige retning. Men rapporten viser også, at der er nogle opmærksomhedspunkter, som vi skal blive ved med at holde fokus på, siger han.

Lavere arbejdsløshed gavner integrationen

Forskellen mellem danskernes og de ikke-vestlige københavneres arbejdsløshed var i 2011 hele 10,9 procentpoint. I 2017 var forskellen kun 6,3 procentpoint.

Og netop det, at flere ikke-vestlige indvandrere og efterkommere har et arbejde at stå op til, gavner alle andre aspekter af integrationen, fortæller Torben Møller-Hansen, der er direktør for Foreningen Nydansker.

- Hvis man får et arbejde og møder Danmark på arbejdspladsen mellem klokken 8 og 17, så løfter det samtlige af de måleparametre, vi har, siger han til DR P4 København.

Derfor kan de mange gode integrationsresultater i København være udtryk for en sneboldseffekt, der starter med, at flere indvandrere og efterkommere er kommet i arbejde:

- Man kommer til at diskutere opdragelse, parforhold og demokrati i frokostpausen og med sine kollegaer, siger Torben Møller-Hansen.

Og det, at der kommer flere med anden etnisk baggrund end dansk i arbejde bliver også fremhævet som afgørende af beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Kommer man først ud og er en del af arbejdsmarkedet, har man kollegaer, oplever man, at man bidrager til samfundet, er man selv mere værd og man er en bedre rollemodel for sine børn, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik