Det er let nok: Peter banker nødherberg op på under 24 timer

Peter Haugelund fra foreningen Det Runde Bord har stablet et nødherberg op på mindre end 24 timer. Og det faktisk ret nemt, siger han.

Han stod op klokken halv seks i morges, og han kommer nok ikke i seng før klokken meget sent i nat.

For mindre end 24 timer siden gik Peter Haugelund i gang med at stable et nødherberg på benene, så hjemløse kan komme i ly for vinterkulden. I aften står det klar til at tage imod overnattende.

quote Det skal gøres. Det er vores ansvar som mennesker, at vi tager ansvar for dem, der er omkring os.

Peter Haugelund, direktør i Det Runde Bord

- Det er der faktisk ikke ret mange udfordringer i. Det er ved at være rutine, siger han.

Gør det for sjette gang

Det er sjette gang, han kaster sig ud i at kokkerere til nødherberger, når de åbner op i særlige situationer.

En sådan særlig situation finder sted i disse dage, hvor ekstrem kulde har gjort det livsfarligt for hjemløse at overnatte uden for.

 

Derfor er Peter Haugelund i gang med at tilberede kyllingesuppe. Både til stofindtagelsesrummet H17 på Vesterbro og til nødherberget, som Frelsens Hær åbner på Grundtvigsvej 17 i aften.

- Det skal gøres. Det er vores ansvar som mennesker, at vi tager ansvar for dem, der er omkring os, siger han og fortsætter: 

- Så kan man diskutere politikken bagefter. Jeg er personligt ligeglad med, om man er fra Nordsverige eller Kolding eller Ghana. Man skal ind i varmen, og man skal ikke ligge og dø på gaden. Det kan vi ikke være tjent med i Danmark.

Som en stor familie til overnatning

Peter Haugelund er direktør i Det Runde Bord, der er en frivillig forening primært bestående professionelle kokke og socialarbejdere fra omsorgsverdenen.

Mandag aften gik han i gang med at planlægge åbningen af et midlertidigt nødherberg sammen med personer fra Frelsens Hær. Lynhurtigt fik de stablet projektet på benene.

- Det er fantastisk at opleve alt den hjertevarme, der er, når man meget hurtigt skal have noget op at stå, siger han.

Nødherberget slår dørene op klokken 21 på Grundtvigsvej 17 på Frederiksberg og har plads til 40 gæster. Og selvom de fleste mennesker ville stresse over at skulle kokkerere til sådan en menneskemængde, så er Peter Haugelund ganske rolig. 

- Det er jo ikke meget værre, end hvis man inviterede sin meget store familie til overnatning. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik