Derfor startede brand på Hvidovre Hospital

Ansatte og patienter måtte vente på hospitalet, mens bilbrand stod på i parkeringskælder.

En 73-årig mand kom uforvarende til at starte et større beredskab, da hans bil mandag brød i brand i parkeringskælderen under Hvidovre Hospital.

Bilbranden skyldes en teknisk fejl i køretøjet, oplyser Københavns Vestegns Politi tirsdag til TV 2 Lorry.

- Han var ved at køre ned i parkeringskælderen, og under kørslen begyndte det at ryge fra motorrummet. Så skyndte han sig ud af bilen og ringede 112, siger vagtchef Michael Bundgaard til TV 2 Lorry.

Branden i bilen brød ud kort før klokken 12, og politi og brandvæsen hastede til Hvidovre Hospital, der er et af landets største hospitaler og som huser Danmarks største fødeafdeling.

- Vi fik afspærret området og parkeringskælderen. Røgen var ret kraftig, og sådan en brand kan godt lugte rigtig grimt, men det var dog ikke nødvendigt at evakuere hverken patienter eller personale, siger vagtchefen til TV 2 Lorry.  

Røgen fra parkeringskælderen kom ind i visse afdelinger på hospitalet, men ventilation løste problemet, fortæller Hvidovre Hospitals kommunikationschef Hanne Alsbirk.

- Der er et stort og velfungerende beredskab, og scenarier for stort set alle tænkelige situationer. Der bliver reageret og kraftigt. Vi skal jo beskytte de syge, siger hun til TV 2 Lorry. 

Branden i kælderen påvirkede dog livets gang på hospitalet, mens der var afspærret. Ansatte og patienter, der ville forlade hospitalet, måtte nemlig vente, da de ikke kunne komme ned til deres biler.

- Parkeringskælderen var lukket i over to timer, så der stod ret mange mennesker i vandrehallen og på ambulatorieetagen, siger Hanne Alsbirk til TV 2 Lorry.

Politiet åbnede op for adgang til parkeringskælderen kort før klokken 14.30 mandag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik