Derfor har Liberal Alliance hængt tyrkiske valgplakater op

Liberal Alliance har taget alternative midler i brug for at få flere i stemmeboksen til kommunalvalget. Valgplakater for dansk parti - men ikke på dansk.

Carl Andersen er kandidat for Liberal Alliance i Albertslund.

Som så mange andre partier har de også fået trykt plakater, som nu hænger på gader og stræder, lygtepæle, motorvejsbroer og mange andre steder forud for det kommende kommunalvalg den 21. november.

Men Carl fik en idé.

- Vi har lavet nogle budskabsplakater om skattelettelse, folkeskoler og andre ting, siger Carl Andersen og tilføjer:

- Og så tænkte jeg, at når vi nu er på den københavnske vestegn, hvor der er en stor andel af borgere med anden etnisk baggrund og særlig mange tyrkere.

For mange stemmer ikke

Ved kommunalvalget behøver man ikke være dansk statsborger for at stemme. Men ifølge den 22-årige kandidat er der alt for mange, som ikke når til stemmeboksen.

quote Der bliver måske ikke talt så meget til dem, og de bliver måske ikke hørt så meget i alt det der foregår omkring kommunalvalget.

Carl Andersen, kandidat, Liberal Alliance Albertslund

- Vi har rigtig mange vælgere og indbyggere på den københavnske vestegn, som ikke får brugt deres stemmeret, siger Carl Andersen og tilføjer:

- Der bliver måske ikke talt så meget til dem, og de bliver måske ikke hørt så meget i alt det der foregår omkring kommunalvalget. Så vi tænkte, at det kunne være godt at få dem ned til stemmeurnerne, så det prøver vi med de her plakater.

Fik hjælp af tyrkisk veninde

Derfor spurgte han en tyrkisk veninde om hjælp til at få oversat en af valgplakaterne til tyrkisk.

- Vi lavede den, der hedder "Plads til forskellighed", siger LA-kandidaten, der dog ikke selv kan hverken læse eller tale tyrkisk.

- Det skulle der hvert fald stå - der må jeg have tillid til min tyrkiske veninde, griner han.

Plakatens tekst var vigtig og velvalgt, forklarer Carl Andersen.

- Der er god symbolik i, at det er "Plads til forskellighed", der står på de tyrkiske. Så der er en dobbelttydighed i det: Vi (LA, red.) er ligeglade, hvor folk kommer fra, så længe de bare de kan tage sig af sig selv og sine.

Vil tale til oversete grupper

Plakaten er blevet trykt i 20 eksemplarer i Albertslund og 20 eksemplarer i Høje Taastrup. Carl og Liberal Alliance på vestegnen håber nu, at flere får øjnene op for det forestående valg.

Samtidig håber Carl Andersen, at flere vil fokusere på at tale til de vælgergrupper, der ellers bliver overset.

- Der er ingen, der taler til dem overhovedet. Men vi vil gerne engagere dem på en måde, så vi prøver at nudge en stor gruppe til at undersøge, hvad der egentlig er i gang med alle de her plakater over det hele, hvis de ikke ved det, siger Carl Andersen og tilføjer:

- Jeg synes generelt de politiske partier har et ansvar for at øge valgdeltagelsen og få så mange som muligt til stemmeboksene. Der må vi kunne få gang i nogle initiativer, som kan øge valgdeltagelsen, uanset hvilket parti man stemmer på.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik