Derfor flager Grønlands flag på halv stang onsdag

Det grønlandske flag flager på halv stang fra alle statslige bygninger onsdag. Det skyldes en tragedie på Grønland.

Du har måske lagt mærke til, at det grønlandske flag, Erfalasorput, blafrer i vinden fra alle de vigtige bygninger i Danmark onsdag.

Der flages onsdag på halv stang på samtlige statsbygninger og statsskibe, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

quote Det er med stor sorg, at jeg har modtaget oplysning om, at de fire savnede indbyggere fra Nuugaatsiaq i Grønland nu formodes at være omkommet efter flodbølgen, der ramte i weekenden.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister, Venstre

Det skyldes naturkatastrofen, der fandt sted i bygden Nuugatsiaq i Karratfjorden i Vestgrønland lørdag. Her formodes det, at tre voksne og et barn har mistet livet.

Et jordskælv forårsagede et stort klippeskred, der ledte til voldsomme oversvømmelser og store bølger. Det fik fatale følger, da 11 huse i bygden blev skyllet ud i fjorden.

- Det er med stor sorg, at jeg har modtaget oplysning om, at de fire savnede indbyggere fra Nuugaatsiaq i Grønland nu formodes at være omkommet efter flodbølgen, der ramte i weekenden, siger Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, Venstre, i en skriftlig meddelelse. 

Her ses flagene på de statslige bygninger ved Holmens Kirke.
Her ses flagene på de statslige bygninger ved Holmens Kirke.
Foto: TV 2 Kosmopol

En sorgfuld nationaldag

Den 21. juni burde ellers være en festdag for grønlanderne. Det er nemlig den dag, de fejrer deres nationaldag.

- Det er Grønlands nationaldag, og flagningen sker derfor med det grønlandske flag Erfalasorput, skriver Justitsministeriet i pressemeddelelsen. 

Flaget består af røde og hvide farver. Den store hvide del symboliserer ifølge KNR indlandsisen, mens den hvide halvcirkel symboliserer isfjeldene og storisen. Den store røde del symboliserer fjordene og den røde halvcirkel havet.

Dagen er blevet fejret siden 1983 af det daværende Hjemmestyre. Man valgte dagen, fordi den er årets længste og dermed den lyseste dag på Grønland.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik