Foto: Scanpix

Derfor bimler og bamler kirkeklokkerne i dag

Folkekirkens kirkeklokker ringer i et kvarter i dag - få forklaringen her.

Over hele landet vil folkekirkens kirkeklokker ringe i et kvarter fra klokken 16.00-16.15 tirsdag den 31. oktober 2017. Det er nemlig reformationsjubilæet, der skal fejres.

Der vil være lyd fra kirkerne som en markering af, at det netop er 500 år siden, at Martin Luther satte gang i reformationen.

Det var nemlig den 31. oktober 1517, for præcis 500 år siden, at Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg. Begivenheden blev startskuddet til reformationen, hvor en kamp om at ændre den katolske kirke startede og dannede et grundlag for flere kirkebevægelser heriblandt den protestantiske kirke. 

Der findes omkring 252 folkekirker i TV 2 Lorrys sendeområde, og flere folkekirker fejrer reformationen både på dagen den 31. oktober, men også de kommende dage.  

Læs også Københavns unge mænd flygter fra folkekirken

Der er flere gudstjenester og begivenheder på hele Sjælland.

Du kan blandt andet komme til Luther Musik, som er en musikalsk billedefortælling, der forsøger at give et indblik i Martin Luthers liv. Historien bliver fortalt med billeder, citater og film.

Luther Musik

Tid: Tirsdag den 31. oktober klokken 19.30-20.30
Sted: Jesuskirken
Adresse: Kirkevænget, 2500 Valby

I Københavns Domkirke kan du komme til festgudstjeneste, hvor Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen vil prædike. Arrangementet er for alle københavnere, der har lyst til at fejre Martin Luthers teseopslag.

Festgudstjeneste i Domkirken 

Tid: Tirsdag den 31. oktober klokken 16.
Sted: Københavns Domkirke
Adresse: Nørregade 8, 1165 København

I Helsingør kan du opleve koncerten 'Med Fred og Fryd - Stemmer fra Reformationen'. For Martin Luther påvirkede ikke kun den europæiske historie, politik og kunst, men også i høj grad musiklivet. Det er musik-specialisten Lionel Meunier, der sammen med den danske organist Philip Schmidt-Madsen, som står for koncerten. 

Læs også Folk snydes til at melde sig ud af Folkekirken