Studieboliger: Der bliver færre billige boliger i Hovedstaden

På tre år er hver femte bolig til under 4.000 kroner månedligt forsvundet i København. Radikale Venstre vil lave en ungdomsboligfond.

Nadia Gullestrup er studerende, og kender alt til besværet med at finde et sted at bo i København:

- Først boede jeg hjemme hos en veninde, så flyttede jeg hjem til en af mine forældres venner, hvor de havde et ledigt værelse, og så var jeg faktisk nødt til at flytte hjem til mine egne forældre, siger hun.

Hun føler sig frustreret over ikke at få chancen for at finde sig godt til rette i en bolig. Og desværre for Nadia Gullestrup ser det kun ud til at blive sværere.

I løbet af de seneste tre år er hver femte bolig til under 4.000 kroner om måneden nemlig forsvundet.

En udvikling, Radikale Venstre på Christiansborg ønsker at gøre op med:

- København har et kæmpe problem i at studerende og folk med lave indkomster simpelthen ikke kan komme til at bo her, så vi får en alt for ensartet by. Vi får en by, hvor folk med almindelige jobs og studerende ikke kan komme til at bo, og det skal vi simpelthen have gjort noget ved, siger Ida Auken, der er medlem af Folketinget for Radikale Venstre.

Ungdomsboligfond er løsningen

Derfor ønsker partiet at oprette en ungdomsboligfond, der skal finansieres ved at afskaffe fordelene ved forældrekøb.

- Vi fjerner de fordele, der er i dag for forældrekøb. Og så går vi ud og sørger for, at kommunerne selv har et incitament til at bygge de her boliger, ved at der kommer nogle penge fra en statslig fond. Det er ikke sådan, vi skal dække det hele, for der er penge, og der er også penge i kommunerne til at gøre nogle af de her ting. Men den hjælpende hånd fra staten er det, der skal få det her til at ske, siger Ida Auken, Radikale Venstre.

Partiet ønsker, at fonden skal løbe over de næste ti år og være med til at skabe 2.000 ungdomsboliger årligt. 

På Københavns Rådhus ønsker Socialdemokratiet dog at se det konkrete forslag, før de vil forholde sig til det.

Men Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for Socialdemokratiet i København, mener dog ikke, at det er Københavns Kommune der bærer ansvaret for det faldende antal billige boliger. Selvom netop Socialdemokratiet har slået sig op på, at der skal skabes 9.000 flere almene boliger over de kommende ti år:

- Størstedelen af de billige boliger, der er forsvundet, er private boliger, så det er jo ikke noget vi direkte kan gøre noget ved politisk. Men det vidner om, at vi har en kamp i hele tiden at blive ved at fylde på med flere billige boliger og særligt ungdomsboliger, som er til folk, der har små indkomster, mens de studerer, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik