Den travleste sommer i lufthavn nogensinde - især de lange ruter hitter

Juni i år har været Københavns Lufthavns travleste måned.

Sommeren i Danmark indtil nu har været fænomenal. 

Men det stopper ikke folk fra at rejse udenlands med fly.

Juni har der nemlig været rekord i rejsende i Københavns Lufthavn. Her har hele 2,9 millioner passagerer været igennem lufthavnens terminaler, og det er det højeste antal rejsende nogensinde i lufthavnens historie.

26. juni satte rekord som den dag, hvor flest rejste til eller fra lufthavnen. Men lufthavnen forventer, at den rekord bliver slået igen til august, hvis porgnoserne holder stik.

Det fortsat er destinationerne tættest på Danmark, der er de mest populære sommer-destinationer. Her gælder det London, Oslo, Stockholm, Helsingki og Amsterdam som de fem mest besøgte steder.

Flere vil laaaaangt væk

Men i år er de længere ruter blevet mere populære end tidligere

Lufthavnen oplever en stigning på 14,9 procentpoint på ruterne ud af Europa i juni måned sammenlignet med sidste år. 

- Det svarer til 42.000 flere rejsende, eller målt i fly: cirka 140 ekstra fyldte Boeing 787 Dreamliner-fly på en måned.  Flere danskere vælger at rejse længere væk på ferie - især til Asien og USA, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det er især destinationer som New York, Dubai og Doha, der er populære. Især de to sidste er for mange et stop på rejsen mod Asien.

Københavns Lufthavn er lige nu i gang med en større ombygning. Her har man blandt andet bygget en indendørs bro, der forbinder metrostationen med sikkerhedskontrollen.

Derudover har man for nyligt fået en sikkerhedskontrol i dobbeltstørrelsen.

Ikke nok med at flere bruger Københavns Lufthavn - den er også for nyligt blevet kåret som Europas mest effektive - for 13. gang - af Air Transport Research Society (ATRS).

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik