Den svenske krone i frit fald: Tid til en tur over Øresund?

Valutakursen på den svenske krone er lavere, end den har været i mange år. Derfor er der lige nu mange penge at spare på at pakke bilen og shoppe på den anden side af sundet.

Er du i shoppinghumør og vil du gerne spare penge, så er Sverige et godt bud for tiden.

Det skyldes den ekstraordinært svage svenske krone, som betyder, at det er markant billigere at shoppe. I princippet er den svenske krone så svag, at man får hele 30 procent rabat på alle varer i Sverige, hvis du handler med danske kroner. 

Ifølge BT er en dansk 100-kroneseddel lige nu 137 svenske kroner værd. Og det er lang tid siden, at det har kunne betale sig så meget, at slå en handel i det svenske af.

- Vi skal tilbage til begyndelsen af 2010 for at finde en svensk krone, som er lige så billig. Det har altså ikke været billigere at tage til Sverige de sidste 8 år, end det er nu, siger Helge J. Pedersen, der er cheføkonom hos Nordea, til BT. 

Ifølge cheføkonomen er det ved at være sidste chance, hvis man skal gøre en god handel. Han forventer, at den svenske krone styrkes snart.

Madvarer endnu billigere

Der pålægges en moms på 25 procent, når det gælder madvarer fra Danmark. I Sverige er den procentsats kun på 12 procent.

Derfor er der til dagligt penge at spare på maden, når man besøger landet mod øst. Men den besparelse er lige nu endnu større på grund af den lave kurs. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Døde grise foran Lorry

Døde smågrise efterladt flere steder i København - kendt skralder står bag

søretten

Ejer af webbutikker vil ikke tilbagebetale trods stævning

Madlavning

Ny undersøgelse afslører københavnernes yndlingsret

Bryggerhest ølkust

galleryEfter 173 år er det (måske) slut: Carlsberg har opsagt de sidste øl-kuske

Skåne

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere