Den sidste cigaret er skoddet i Københavns skolegårde

Er du elev på en af Københavns skoler, er det ikke længere muligt at tænde en cigaret i skoletiden. Reglen skal forhindre eleverne i at ryge.

Den første januar i år trådte en ny regel i kraft, der gælder alle Københavns skoler. Det er nu ikke længere muligt at ryge i skoletiden.

Den nye regel gælder både for lærer og elever, der opholder sig på skolens område.

For eleverne gælder det, at der ikke må ryges i skoletiden, også selvom de forlader skolens område. For lærerne er det kun muligt at ryge, hvis de forlader skolens område.

Den nye regel skal få færre unge til at ryge.

- Det er livsfarligt at ryge, det er ulovligt at sælge cigaretter til unge under 18 år, så selvfølgelig skal skoletiden i København være totalt røgfri for eleverne, forklarer Socialdemokratiets Jesper Christensen, der er Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune, og tilføjer:

- Vi ved, at unge påvirker hinanden til at ryge, og at de går ud uden for skolen for at ryge, den mulighed er heldigvis væk nu. Man skal lære meget i skolen, men man skal ikke lære at ryge.

Reglen vil ikke hjælpe

Helene Bech Jakobsen, der er næstformand i elevrådet på Højdevangens Skole, bakker op om den nye regel, der er trådt i kraft på hendes skole.

Hun tror ikke, at forslaget alene vil have effekt på, om eleverne vil ryge eller ej. Men hun håber på, at eleverne vil tage den nye regel til sig og overholde den.

- Efter den nye regel er trådt i kraft, har jeg allerede set elever ryge. De går bare langt nok væk fra skolen, hvor de ikke kan blive set, fortæller hun.

Helene Bech Jakobsen tror, at cigaretten kan komme til livs ved at ændre kulturen, så det ikke længere er sejt at ryge. Det kan blandt andet ske via oplysningskampagner, mener hun.

Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge

Ifølge den seneste opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse er der sket en stigning i antallet af unge mellem 16-24, der begynder at ryge.

Siden 2013 er der sket en stigning fra 25 til 29 procent i antallet af unge rygere, der tænder en smøg dagligt eller lejlighedsvist. Den udvikling vil politikerne i Københavns Kommune sætte en stopper for med det nye initiativ.

På Højdevangens Skole vil der torsdag den 17. januar blive afholdt et Kick off arrangement for røgfri skole tid, hvor blandt andre børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen og omsorgs- og sundhedsborgmester Sisse Marie Welling vil deltage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik