Den Perfekte Fridag med Pizzakongen: Fra øl til Ørstedparken

Pizzamanden fra Bornholm, der gjorde pizza til gourmetspise, har 10 års jubilæum i år, Gorm Wisweh er gæst i Den Perfekte Fridag.

36-årige Gorm Wisweh har en bachelor i filosofi og økonomi, men det med pizzaerne har han lært sig selv.

Det hele begyndte på Bornholm, hvor han voksede op, og lærte sig selv at ælte pizzadej til armene blev følelsesløse.

quote Når jeg holder fri, skal jeg have noget inspiration et eller andet sted fra - en eller anden oplevelse, som gør, at man lige får prikket lidt til hjernen.

Gorm Wisweh

I dag er han medejer af gourmetpizzakæden 'Gorms Pizza,' der tæller 11 restauranter i Danmark og to i Japan. Turen fra klippeøen til restaurantejer er gået hurtigt - og i år har kæden 10 års jubilæum.

Den svære begyndelse

Men begyndelsen var op ad bakke:

 - Hvis jeg tog parmaskinke og puttede på en pizza, ville folk ikke betale 90 kr for det, men hvis jeg tog samme mængde parmaskinke og anrettede det på en tallerken med pesto, så ville folk gerne betale for det.

Gorm blev ved, og det lykkedes ham at overbevise kunderne om, at pizza godt kan være en gourmet-oplevelse - og godt må koste mere end 50 kr.

Specialøl til pizza

På sin perfekte fridag tager Grom os med til bryggeriet Crafted by, for når man er selvstændig har man aldrig helt fri, som han siger.

quote Når jeg tænker på en god dag, så er det noget med gastronomi, noget kulturelt og så mine unger - det er noget jeg virkelig er begyndt at prioritere mere

Gorm Wisweh

Her er han i gang med at designe en julebryg til sine restauranter, og det kræver en del ølsmagning at finde frem til den helt rette smag.

 - Det er jo ikke fordi den skal skræmme folk, men den må gerne skille vandene, siger han.

Arkitektur og legeplads

Derefter går turen til det nyåbende  DAC 'Dansk Arkitektur Center' i København, hvor man kan opleve dansk arkitektur og design. Han har valgt stedet, fordi han ikke ved noget om design og arkitektur, og fordi han mener, at det er vigtigt, at man lige træder ud af sin comfort zone nu og 

 - Når jeg holder fri, skal jeg have noget inspiration et eller andet sted fra - en eller anden oplevelse, som gør, at man lige får prikket lidt til hjernen, siger han. 

Dagen slutter på den bemandede legeplads i Ørstedsparken. Gorm henter en bunke pizzaer fra sin restaurant i Torvehallerne og henter sine to børn tidligt.

 - Når jeg tænker på en god dag, så er det noget med gastronomi, noget kulturelt - det er noget jeg virkelig er begyndt at prioritere mere, fortæller han.

Du kan se Gorm Wisweh i Den Perfekte Fridag i aften kl. 19:30 eller lige her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik