Den Perfekte Fridag med fodboldspiller William Kvist

Fodboldspiller William Kvist har prøvet lidt af hver i sin fodboldkarriere, nu har han skrevet en bog om det, og han er gæst i den Perfekte Fridag.

33-årige William Kvist har spillet på kontrakt, siden han var 15 år gammel.

Det er blevet til 7 mesterskaber, 77 landsholdskampe og over 400 kampe for FCK - og lige en tur i den tyske Bundesliga og forbi Premier League. Nu er han tilbage i FCK, hvor det hele startede.

Et langt liv i fodboldens verden er blevet til bogen: Jagten på frihed, hvor han giver et indblik i livet i topfodbold.

quote Jeg vil også gerne fortælle, at det er en meget hård verden, hvor du skal være på hver eneste dag, ellers kommer der en og spiser din plads, siger William Kvist.

William Kvist, fodboldspiller

- Der er så mange, der er interesseret i fodbold. Alle de unge tænker: Gid jeg også kunne blive Christian Eriksen eller måske endda William Kvist, siger han og griner.

For mange er fascinationen af professionelle fodboldspillere uløseligt bundet sammen med fascinationen af de dertilhørende dyre biler, store lejligheder og luksusliv.

- Mange af tingene er fantastiske, men jeg vil også gerne fortælle, at det er en meget hård verden, hvor du skal være på hver eneste dag, ellers kommer der en og spiser din plads, siger William Kvist.

Bogen beskriver hans jagt på at få et meningsfyldt liv med fodbolden, hvor han blandt andet tog en bachelor i civiløkonomi på CBS ved siden af sin karriere som professionel fodboldspiller, fordi han syntes, der var for meget fritid, når træningen var overstået.

William Kvist beskriver han også, hvordan han tackler den meget sort/hvide verden, som professionel fodbold også er - at man den ene dag er fantastisk og den næste dag en idiot.

- Der er altid nogen, der synes, at det ikke er godt nok, men jeg har tillært mig, at det ikke går mig på, i hvert fald ikke så meget, tilføjer han.

Forelsket i Frederiksberg

Når William Kvist er gæst i den Perfekte Fridag, er der fokus på Frederiksberg, hvor han har boet hele fem forskellige steder.

quote Jeg kan sagtens forestille mig at blive boende på Frederiksberg til jeg skal dø.

William Kvist, fodboldspiller

Han tager os med på caféen Vintage Coffee på Peter Bangs Vej, der ligger tæt på det hus, som William og familien netop har købt.

 - Det kunne godt gå hen og blive min nye stamcafé, de laver god kaffe og rigtig god kage her, siger han.

Han er helt vild med Frederiksberg, som han beskriver som en by i byen. Både arkitekturen og butikslivet er ifølge ham, noget helt særligt.

 - Har du set hvor smuk Frederiksberg Allé er? Og Værnedamsvej, som er det eneste franske islæt vi har i København, spørger han.

 - Jeg kan sagtens forestille mig at blive boende på Frederiksberg til jeg skal dø.

Du kan se programmet med William Kvist i aften kl. 19:30 på TV 2 Lorry eller lige her:

Den Perfekte Fridag med William Kvist

Williams anbefalinger til Frederiksberg:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

Menighedsråd ballade

playBiskop tog affære: Nu er internt kirke-drama afgjort efter valg

København udsigt

playNational Geographic hylder København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere