Den Perfekte Fridag med Camilla Bendix

Skuespiller Camilla Bendix står helt alene på scenen i en ny forestilling på Teatret ved Sorte Hest og så er hun er gæst i Den Perfekte Fridag.

Camilla Bendix har lavet alt lige fra teater, revy og musicals til film, tv-serier og julekalendere.

Lige nu er hun aktuel i forestillingen 'Z - Monica Zetterlund' på Teatret ved Sorte hest, som spiller fra 17. oktober til 17. novemeber.

quote Jeg synes, lyden af vand er det lækreste i hele verden. 

Camilla Bendix

Hun spiller kvinden Z, som en aften, hvor hendes mand er gået ud for at være sammen med sin elskerinde, kravler op på taget og får ryddet op i sit liv.

Det gør hun gennem 15 sange, der alle repræsenterer perioder i hendes liv. Camilla Bendix er den eneste på scenen, der er ingen replikker eller tale kun Monica Zetterlunds sange, som synges af Camilla akkompagneret af Benjamin Nørholm Jacobsen.

 - Hun er sådan en selvstændig kvinde, der kan klare sig selv, men som har valgt at være sammen med et andet menneske på godt og ondt. Hun bliver i ægteskabet, men med et renset sind, fortæller Camilla Bendix.

Vild med Vand

På sin perfekte fridag tager Camilla Bendix os med i Bibliotekshaven, der ligger godt gemt mellem Christiansborg og Det kongelige Bibliotek. Hun kommer ofte i haven og nyder roen og lyden af rislende vand fra det store springvand.

quote Der er noget særligt ved at komme i saltvand og blive helt renset - og så op i en varm sauna og mærke den der brusende champagnefornemmelse i kroppen - det er nærmest en seksuel oplevelse

Camilla Bendix

 - Jeg synes, at lyden af vand er det lækreste i hele verden, siger hun-

Faktisk synes hun, at vand er genialt.

 - Jeg har en stor diskussion med en af mine venner om en bold er det bedste legetøj eller om vand er. Jeg vil påstå, at vand er VERDENS bedste legetøj, siger hun.

Også koldt vand

Det andet sted Camilla Bendix viser frem på sin fridag, er badeanstalten Helgoland på Amager.

Her kommer hun så ofte hun kan, og hun bader hele året.

Hun har faktisk vinterbadet siden 1990'erne, længe før det blev moderne - helt tilbage fra sin tid på Skuespillerskolen i Aarhus, hvor det kun var hende og de gamle damer, som gjorde det, forklarer hun.

 - Der er noget særligt ved at komme i saltvand og blive helt renset - og få noget kraft og noget salt - og så op i en varm sauna og mærke den der brusende champagnefornemmelse i kroppen - det er nærmest en seksuel oplevelse, siger hun og griner.

Du kan se hele programmet i aften kl. 19:30 eller se det lige her, hvis du ikke kan vente: 

 

​​​Bibliotekshaven og Helgoland

Bibliotekshaven
Haven ligger på Slotsholmen, på Søren Kiergegaards Plads, lige Mellem Christiansborg og Det Kongelige. Bibliotek 

Sleve haven stod færdig i 1920, og kostede 28.702 kr. at anlægge. Det store springvand blev tilføjet i 1999 og var en gave fra Ny Carlsbergfondet.

Haven er åben hele året rundt fra 06 til 22.

Helgoland
Badeanstalten Helgoland åbende i 1913 i Svanemølle Bugt, senere blev den flyttet til Amager, og ligger i dag i Amager Strandpark. i dag ejes Helgoland af Københavns Kommune.

Helgoland er åben for alle i perioden 1. maj til 30. september, hvor der er fri adgang til fællesarealet - i perioden 26. juni til sidste søndag i august, må man også gerne bruge dame- eller herre-afdelingerne i tidsrummet 10-18.

I vintersæsonen fra 1. oktober til 30. april er Helgoland kun for medlemmer af vinterbaderklubben Det Kolde Gys.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik