Den københavnske folkeskole hitter igen

Mange års dårlig omtale af faglighed og skæv etnisk fordeling har sat sit stempel på de københavnske folkeskoler. Men i år knækker kurven; flere forældre vælger nu folkeskolerne til.

En af de skoler, som flere forældre har valgt til, er Rådmandsgade Skole. Det er blandt andet sket ved, at skolen har taget kontakt til og dialogen med de lokale forældre. Og det har båret frugt. 

Hos mange forældre er tilliden til det faglige niveau nu genskabt, ligesom troen på at lige præcis denne skole er den bedste. 

- Man spejler sig jo i hinanden. Forældre vælger typisk den skole, de er blevet anbefalet af deres netværk, fortæller Johanne Elvers Madsen der er formand for skolebestyrelsen. 

Rådmandsgade Skole har igen fået de lokale forældre til at melde deres børn ind. Forældresøgningen er steget fra 37-52 % på blot to år.

- Vi satser på at have en skole, hvor vi gør børnene til livsduelige og rummelige mennesker. Så de bliver så dygtige som muligt, og ender et sted i livet, der gør dem glade, siger skoleleder Lene Lunden Rønje.

Rådmandsgade Skole er en af de Københavnske skoler, som nu aktivt bliver valgt til. Foto: Google Maps
Rådmandsgade Skole er en af de Københavnske skoler, som nu aktivt bliver valgt til. Foto: Google Maps

Børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V) mener, at Rådmandsgade Skole er et godt eksempel på, hvad kommunen er lykkedes med:

- Der er kommet større fokus på faglighed, og på at børnene trives når de går i skole. Og så har skolen evnet at tiltrække de lokale forældre. 

Faglighed, trivsel og tillid til at folkeskolen er et godt sted for ens børn, har netop været nogle af de fem pejlemærker for folkeskolerne i København de sidste år.

- Forældrene skal vælge folkeskolen fordi de tror på den. Fordi de tror på, at der er faglighed og tryghed - og det er der, siger Pia Allerslev (V). 

 

Udvikling hos andre københavnske folkeskoler:

Vigerslev Alle Skole:  13/14: 53,3 pct. til 15/16: 68,8 pct.  

Nørre Fælled Skole:  13/14:  26,5 pct. til  15/16:  40 pct.

Brønshøj Skole:  13/14: 72,9 pct. til 15/16 81,1 pct.

Tove Ditlevsen Skole: 13/14: 62,7 pct. til  15/16 - 66,7 pct.

Nørrebro Park Skole: 13/14: 52,8 pct. til 61,6 pct.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik