Den kan blive den sidste havnefest i Hornbæk

Bevillingsmyndighederne lukker for udskænkning af spiritus ved Havnefesten i Hornbæk. Det kommer til at koste i omegnen af 70.000 kroner i tabt omsætning.

I morgen går det løs. Havnefesten i Hornbæk plejer af være et tilløbsstykke, og ca. 300 frivillige knokler i weekenden for at skrabe penge sammen til de arrangerende foreninger.
Men at stable en havnefest på benene er ifølge formanden for havnefesten, Julian Isherwood, efterhånden blevet en så bureaukratisk proces, at det næsten trodser enhver beskrivelse.
Og så sent som i denne måned fik havnefest-komitéen meddelelse fra bevillingsmyndighederne, at der ikke må udskænkes spiritus på havnen.
Dog er det fortsat muligt at bestille en drink i bådeklubben, der har bevilling, og desuden er der givet ekstraordinær bevilling til udskænkning af f.eks. snaps om formiddagen i forbindelse med servering af søndagens berømte kogesild.
- Vi har fra politiet fået oplyst, at det gælder alle fester af denne karakter i området. Derfor må vi kun servere øl, vin og de såkaldte breezere fra hovedparten af de mange udskænkningssteder. Og det betyder, at vi i forhold til tidligere må sige farvel til en omsætning i omegnen af 70.000 kr. Blandt andet vil omsætningen i molebaren lide et alvorligt knæk i den retning.
- Specielt molebaren er jo kendt som stedet, hvor man kan nyde udsigten til en kølig drink. Og rent ud sagt, så syntes vi, at det er noget pjat. Specielt med tanke på de mange »rolige« havnefester vi har haft de senere år. Med det nye forbud vil vi med garanti opleve et stigende smugleri af spiritus ind på selve pladsen. Og for at forhindre det, så skal vi skaffe yderligere frivilligt personale, lyder det fra en skuffet og smule chokeret formand for Hornbæk Havnefest, Julian Isherwood.
For selve havnefestkomitéen og de mange hjælpere er det et kæmpe arbejde at stable en havnefest på benene.
Men efterhånden er det blevet en så kompliceret og krævende opgave, at mange overvejer, om de gider at blive ved. Brandmyndigheder, fødevarer-ditto og politiet stiller efterhånden så store krav, at lysten til det frivillige arbejde kan ligge på et meget lille sted.
- Vi føler ikke, at vi har gjort os fortjent til de stramme restriktioner, og havde vi for eksempel ikke så dygtige folk som Lars Fisker til alt det administrative omkring tegninger, afmærkninger med mere, ja, så har jeg svært ved at se, om vi magter opgaven og i det hele taget gider fremover. Jeg kan således fortælle, at hver lille bod og bar skal have en ansvarlig, som rent faktisk også selv skal søge bevilling. Og sker der noget, så står den enkelte tilbage med ansvaret. Det er jo næsten helt grotesk, udtaler Julian Isherwood, der trods alt håber på rigtigt havnefestvejr: ikke for varmt og heller for koldt, og så måske et lille dryp.
Det var ikke muligt at indhente oplysninger fra bevillingsnævnet inden redaktionens deadline, men vi følger op på sagen i morgendagens avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik