'Den Gale Pose'-rapper død som 45-årig

Rasmus Berg var en del af Hillerød-rapgruppen "Den Gale Pose", som hittede stort i 90'erne. Han efterlader sig en hustru og to børn.

Her ses nu afdøde Rasmus Berg i midten. Foto: Bax Lindhardt - Ritzau Scanpix

Rapperen Rasmus Berg, der var med til at starte rapgruppen "Den Gale Pose", er død.

Han blev 45 år gammel.

Nyheden om dødsfaldet nåede offentligheden efter et andet medlem af den nu hedengangne rapgruppe, Nicholas "Coldhands" Kvaran, skrev det på Facebook.

Under indledningen "Har ingen ord!" indsatte han et Facebook-post fra Astrid, som er Rasmus Bergs søster, der havde offentliggjort dødsfaldet.

Læs også Se listen: Kronprinsens favoritnumre skal spilles ud over København

- Dette er nok det sværeste opslag jeg har skrevet nogensinde. I går tog min familie og jeg afsked med min lillebror Rasmus Berg, som forlod denne verden efter en hård kamp mod en modbydelig sygdom. Han kæmpede så tappert og han vil være i vores hjerter altid, står der.

Dødsfaldet er blevet bekræftet af et nært familiemedlem overfor Ekstra Bladet.

- Rasmus sov ind tirsdag morgen omgivet af sin familie. Det kom meget pludseligt og som et stort chok. Hele familien er knust, siger familiemedlemmet til Ekstra Bladet.

Rapgruppen "Den Gale Pose" startede i slutningen af 1980'erne og brød for alvor igennem i løbet af 90'erne med hits som 'Spændt Op Til Lir', 'Definitionen af en stodder' og 'Den dræbende joke'.

Læs også Den gale skandale: Jokeren dømt for sprit- og narkokørsel

Gruppen tog efter sigende navn efter området Posen nær slotssøen i Hillerød. Alle medlemmer er vokset op i Hillerød, hvor de gik i skole sammen.

Udover Rasmus Berg bestod gruppen af Jesper "Jokeren" Dahl og Nicholas "Coldhands" Kvaran.

"Den Gale Pose" blev opløst i 2002, men i 2011 blev de samlet igen og gav en koncert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?