Den Blå Planet får tre søløver i julegave

Dyreglade danskere får en julesending fra Norge, når tre søløver kommer til deres nye hjem i Kastrup Havn.

Den Blå Planet og dyreglade danskere får en julegave lørdag eftermiddag, når tre californiske søløver - to søløver og en søløveunge - ankommer fra Bergen i Norge.

De har været længe undervejs og ankommer med skib til Hirtshals klokken 11.30.

Herfra skal de køre hele vejen ned gennem Danmark og ud til Kastrup Havn og Den Blå Planet, hvor de ankommer til det nye Danmarks Akvarium omkring klokken 18.

Den ældste af søløverne hedder Pebbles og er 14 år. Derudover er der Sue på seks år, og hendes søløveunge Anemone, som er født i maj i år.

- Store dyr som søløver bryder sig bestemt ikke om lange bilferier, fortæller dyrepasser Louise Breyt Walther, der vil stå klar til at modtage dem, når dyretransporten ankommer, i en pressemeddelelse.

Det samme er søløvernes norske dyrepasser Irene Beyer fra Bergen Aquarium. Hun er fløjet til Danmark for at hjælpe dyrene godt på plads i deres nye omgivelser på Amager.

Danmarks Akvarium samarbejder med akvarier i hele verden. Udvekslingen af de tre søløver er kommet på plads, fordi Bergen Aquarium skal bygges om, og Den Blå Planet har derfor tilbudt at give dem husly.

Den californiske søløve lever på den amerikanske sydvestkyst.

Hannen kan blive op til 2,2 meter lang og veje 390 kilo, mens hunnen bliver 1,80 meter langt og vejer op mod 90 kilo.

Fra naturens side er den nysgerrig og legesyg, og når Den Blå Planet åbner 22. marts 2013, vil der være rig mulighed for at opleve søløverne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik