Demonstrationsballade om julepynt på Nørrebro

Mens den højreorienterede gruppe ”For Frihed” afholder demonstration for julepynt på Nørrebro holder venstreorienterede ”No Pegida” moddemonstration samtidig.

- Vi starter kl 12.00 på Israels Plads med varm kakao, pebernødder og jødekager, skriver "For Frihed" på deres facebook-side.

Gruppen mødes på Israels Plads og går efter planen gennem Nørrebro i juleoptog. 

- Jeg synes, at det er forkert, at der ikke er julebelysning på Nørrebrogade, siger Rasmus Paludan, der skal med til demonstrationen, og til daglig er advokat for Trykkefrihedsselskabet, til TV 2 Lorry.

"For Friheds" formål er ifølge deres facebook-side, at afholde ”demonstrationer for ytringsfrihed og imod den snigende islamisering af Danmark og Vesten”. 

Derfor mener den stærkt venstreorienterede gruppe, "No Pegida", at demonstrationen handler om mere end julepynt og brunkager.

Moddemonstration

- Pegida (nu For Frihed red.) forsøger at fremstå som ‘bekymrede borgere’, men side om side går pelsklædte Hellerup-bedsteborgere med skilte, der antyder at alle muslimer er terrorister, og velkendte nazister med tandbeskyttere, skriver "No Pegida" i deres indbydelse på facebook til moddemonstrationen.

"No Pedigas" demonstration begynder halv tolv. Gruppens demonstrationer har tidligere udviklet sig voldeligt. I dag står der på deres facebook-side. 

 -Vi mener, at tiden nu er til fysisk at overtage det sted, Pegida ønsker at samles ved og samtidigt sikre, at de ikke frit kan sprede deres racistiske og hadske propaganda, skriver "No Pegida" om dagens demonstration.

Hos Københavns Politi holder man øje med demonstrationerne, men vil ikke sige hvordan. 

- Vi er til stede på Nørrebro i dag, siger Lars Westerweel, central vagtchef ved Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Julelyset på Nørrebro bliver ikke hængt op i år, fordi ansøgningen til lokalrådet kom for sent.

Det har ikke været muligt at få fat i "No Pegida".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik