Demonstration mod Hizb-ut-Tahrir-møde: De kan ikke ties ihjel

Den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir afholder søndag deres årlige møde. Men de mødes med en demonstration, der vil råbe højt med modargumenter.

Den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir afholder søndag sit årlige møde i Korsgadehallen på Nørrebro i København. 

Men det kommer ikke til at gå stille for sig. 

Når mødet starter klokken 13.00 søndag, begynder der nemlig også en moddemonstration foran Korsgadehallen. 

Initiativtager til demonstrationen Jaleh Tavakoli, der er debattør og talskvinde for Frit Iran, mener, at det er vigtigt, at Hizb-ut-Tahrir mødes med modargumenter. 

- Det er vigtigt, at de her mennesker møder kritik. Hizb-ut-Tahrir er en streng, sekterisk organisation, og medlemmerne møder ikke modargumenter, fordi det hele kommer fra Gud, siger hun. 

Indtil videre har godt 40 mennesker tilmeldt til moddemonstrationen på Facebook-eventet, mens næsten 300 deltager i Hizb-ub-Tahrirs Facebook-event

Til demonstrationen kommer talere som Anders Stjernholm,  der er talsmand for Ateistisk Selskab, Lars Aslan Rasmussen, der er socialdemokratisk folketingsmedlem og Niels Ivar Larsen, der er Informations redaktør af international debat. 

Hizb-ut-Tahrir kæmper for muslimer i Danmark. 

På Hizb-ut-Tahrirs hjemmeside, står der, at man arbejder for genoptagelsen af den islamiske levemåde i de muslimske lande, hvor man ønsker at etablere et kalifat.

I Danmark derimod kæmper Hizb-ut-Tahrir for at beskytte muslimers identitet ved at informere og kultivere muslimerne med de islamiske tanker. 

Det mener Jaleh Tavakoli er problematisk. 

- Det er ikke et problem, at muslimer bliver repræsenteret, men vi skal forholde os kritisk til, hvilke repræsentanter vi ønsker, siger hun. 

Her kan du se en video, der svarer på Hizb-ut-Tahrirs promoverings-video til årsmødet: 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik