Demonstranter markerer 11-årsdagen for rydning af Ungdomshuset

For præcis 11 år siden blev ungdomshuset på Jagtvej 69 én gang for alle ryddet, og siden har unge demonstreret for et ungdomshus på Nørrebro. I aften demonstrerer de igen.

Jagtvej 69.

11 år efter den storstilede og voldsomme politiaktion, der skulle rydde ungdomshuset på Nørrebro, har tilhængere det hedengangne hus og særligt det autonome miljø i København ikke glemt fortiden.

Derfor demonstrerer tilhængere af Ungdomshuset på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter endnu engang på årsdagen.

Ifølge Københavns Politi er omkring 400 demonstranter mødt op for at bevæge sig fra Blågårds plads mod endedestinationen på Gammel Torv i Københavns Indre By.

quote  I 11 år har Nørrebro manglet sit ungdomshus

Ungdomshuset på Dortheavej

For præcis ét år siden resulterede en lignende demonstration på 10-årsdagen i optøjer, hvor flere blev anholdt.

I dag 1. marts 2018, er politiet endnu engang til stede til en demonstration, der er iværksat af det nye ungdomshus på Dortheavej 61.

Her er op mod 400 personer mødt op for at demonstrere for at bringe ungdomshuset tilbage til Nørrebro. 

Demonstranter: Ingen skal tjene penge på Jagtvejs-grunden

Samtidig er demonstranternes formål at markere, at den nu tomme grund, hvor ungdomshuset Jagtvej 69 lå, ikke skal danne grundlag for "nogens private økonomiske vinding", som Ungdomshuset skriver om begivenheden på Facebook.

- I 11 år har Nørrebro manglet sit ungdomshus, og selvom Nordvest-kvarteret er blevet et ungdomshus rigere i mellemtiden, mener vi at det er på tide at kommunen indrømmer de mange fejl de lavede dengang, og endelig giver Nørrebros unge det ungdomshus de har manglet.

quote Vi vil derfor være de første til at foreslå at huset skal ligge på Jagtvej 69

Ungdomshuset på Dortheavej

- Der kan selvfølgelig være mange bud på hvor sådan et hus kan gøre mest gavn, men for at lette processen for bureaukraterne på rådhuset, ville det være oplagt at vælge en grund der i mere end et årti har stået tomt, som en skamplet. Vi vil derfor være de første til at foreslå at huset skal ligge på Jagtvej 69, skriver Undgomshuset.

Ifølge Københavns Politi har særligt en del af den forreste gruppering udvist agressiv adfærd og maskeret deres ansigter.

Demonstrationen har ikke ført til nogen anholdelser. 

Se desuden TV 2 Lorrys dokumentar om Ungdomshuset 10 år efter rydningen herunder:

I disse dage er det ti år siden, at politiet blev sat ind for at rydde Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik