Demonstranter kræver flere penge til flexjob og førtidspension

Kritikken af Københavns Kommune fortsætter. En demostration ved rådhuset krævede mandag flere penge i budgettet 2018 til flexjob og førtidspension.

"København er nr. 1 i mishandling af syge", står der på et af de bannere, som en af "budgetvagterne" går rundt med ved demonstrationen mandag ved Københavns rådhus. De har både muffins, bannere og et brev til de politikere, der skal ind til budgetforhandlingerne.

20-30 mennesker er mødt op. Med brevet vil de opfordre politikerne til at afsætte flere penge til sagsbehandlere, der kan tildele flexjob og førtidspension. Uddannede sagsbehandlere, vel at mærke.

Der er nemlig budgetforhandlinger om budgettet for 2018 i disse dage.

- Hver sagsbehandler har langt flere sager end landsgennemsnittet, end man anbefaler fra faglig side. De har 225 sager, det idelle ville være 50-60. Og så er der uddannelse af nye sagsbehandlere, de får et seks ugers kursus. Og det er simpelthen ikke nok. De her regler er så komplekse, det kan du simpelthen ikke på seks uger. Og det er også synd for de sagsbehandlere, siger Esben Maaløe, kontanthjælpsmodtager og med i gruppen "Jobcentrets Ofre" og "Næstehjælperne". De to grupper er arrangører af demonstrationen.

De kæmper for at få Københavns Kommune til at sagsbehandle hurtigere i sager om førtidspension og flexjob.

Og for at flere kronisk syge får den førtidspension eller det flexjob, de har krav på. Gruppen mener, at Københavns Kommune administrerer alt for stramt i forhold til den lov, der ligger.

quote Hver sagsbehandler har langt flere sager end landsgennemsnittet, end man anbefaler fra faglig side. De har 225 sager, det idelle ville være 50-60.

Esben Maaløe, kontanthjælpsmodtager, Jobcenterets Ofre

Ikke nok med 16 millioner 

Ann Mee Allerslev, Social- og Integrationsborgmester i København har været i fokus de sidste mange måneder efter at TV 2 Lorry fortalte, hvordan fortolkningen af lovgivningen om førtidspension tilsyneladende er særlig stram i Københavns Kommune.

Og protester fra borgere og historier i pressen om urimelig behandling af flere kronisk syge, gjorde at borgmesteren i juni lovede at finde ekstra midler til området.

 
 
Foto: Peter Hjelvang, TV 2 Lorry

Det blev til 16 millioner, der skulle give hurtig sagsbehandling og åbne klagesager for at se på dem igen.

- De 16 millioner der blev sat af til hurtigere sagsbehandling, er penge man havde fra 1 kvartal af 2017. Jeg forstår ikke hvorfor kommunen ikke allerede havde brugt de penge på at sagsbehandle hurtigere, siger Esben Maaløe og fortsætter:

- Det er da en start. Men skal man anerkende, at folk er syge når de er syge og give dem et rimeligt liv, så skal der en årelang indsats til. Og starter man med at ansætte de 50 sagsbehandlere, der er brug for, så skal man bruge i omegnen af 15 millioner årligt mange år fremad, siger han i dag til TV 2 Lorry.

quote Skal man anerkende, at folk er syge når de er syge og give dem et rimeligt liv, så skal der en årelang indsats til. Og starter man med at ansætte de 50 sagsbehandlere, der er brug for, så skal man bruge i omegnen af 15 millioner årligt mange år fremad.

Esben Maaløe, kontanthjælpsmodtager, Jobcenterets Ofre

Presser fortsat på

Det er ikke kun mandag at demonstrationen ved Københavns Rådhus opfordrer politikerne til at sætte flere penge af, så kommunen kan begynde at behandle kronisk syge og flexjobberettigede mere rimeligt.

Hver dag i denne uge vil der være "budgetvagter" ved rådhuset. For de sociale modstandsbevægelser, som "Næstehjælperne" og "Jobcenterets Ofre" kalder sig, er vedholdende:

- Vi har ikke tænkt os at give op. Hvis de ikke lytter til os, så vil jeg sige: "De kender os ikke, men det kommer de til". De skal nok komme til at lytte før eller senere, siger Esben Maaløe til TV 2 Lorry i dag. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik