Dement kvinde skræmmer naboer: Pludselig står hun i stuen

Beboerne fra plejecenteret Damgårdsparken i Stenløse bliver groft generet af en dement kvinde, som trænger ind i deres hjem.

Beboere i ældrebebyggelsen Damgårdsparken i Stenløse er utrygge og bange på grund af en dement kvinde i området.

Pludselig dukker hun op, råber og skriger og nogle gange ender hun endda helt inde i beboernes hjem. Lokalavisen skriver tirsdag, at flere af naboerne selv har handicap, og ældreboligerne ligger tæt op af en afdeling for demente, hvor damen kommer fra.

quote Vi bliver meget nervøse, for vi er jo nogle ældre mennesker

Poul Kennovl, beboer

Poul Kennov og hans kone er blandt de naboer, der føler sig generet af den demente dame. Han fortæller, at kvinden op til flere gange pludselig har stået inde i lejligheden. Og hun bliver sur og aggressiv, når man beder hende om at gå.

Hun var truende

- Vi bliver meget nervøse, for vi er jo nogle ældre mennesker, og vi er ikke indstillet på, at der pludselig står en dame inde midt i stuen. Hun har et mærkeligt sprog og siger underlige ting, og sidste gang hun var inde hos os, var hun truende, fortæller Poul Kennov til TV 2 Lorry.

Han forklarer, at den uindbudte gæst ofte er udstyret med en sammenrullet avis eller et blad i hånden, som hun vifter truende med og sågar også har slået med.

- Det er lidt voldeligt, og vi vil ikke have det. Hun har også revet alle vores blomster op ude i haven, siger Poul Kennov.

Meldt til politiet

Beboerne har klaget over episoderne med den ældre dame, og har nu også meldt sagen til politiet.

Men hun ikke særlig stor, og hun er derfor ikke i stand til at volde skade på beboerne, vurderes det af centerchef  Erik Petersen i kommunen.

Han understreger, at man heller ikke må låse demente inde eller give dem GPS på mod deres vilje:

- Så det er spørgsmål om at gøre sit bedste for at holde øje med, at vedkommende ikke går. Og gør hun det alligevel, så vil vi selvfølgelig hente hende, så hurtigt vi kan. Der må vi måske have nogle bedre aftaler om, hvordan de ældre får fat i medarbejderne på demensafsnittet. 

Egedal Kommune har indkaldt beboerne i området til et møde om sagen på torsdag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik