Deltagerlisten vokser: Royal Run overgår sig selv, lyder vurderingen

Når Royal Run løber af stablen den 10. juni på dansk jord vil en kæmpe skare af mennesker løbe sammen med Kronprinsen.

Royal Run har for alvor vundet danskernes løbehjerter. Det viser de mange tilmeldinger, som allerede nu vælter ind over arrangøren - tre måneder, før startskuddet lyder.

quote Om 500 startnumre har vi overgået sidste års deltagerantal i København/Frederiksberg

Søren Simonsen, programleder

Indtil videre har 35.036 tilmeldt sig Royal Run i København fordelt på 21.434 tilmeldte på 10 kilometer og 13.602 tilmeldte på One mile.

- Om 500 startnumre har vi overgået sidste års deltagerantal i København/Frederiksberg. Det er gået vildt hurtigt. Vi solgte 25.000 startnumre i København/Frederiksberg de første 14 dage, siger Søren Simonsen, der er programleder på Bevæg dig for livet - Løb og Gang.

Bevæg dig for livet er igen i år Royal Runs arrangør i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund.

Allerede nu kan programlederen vurdere, at deltagertallet vil slå sidste års rekord.

35.457 personer købte sig til et løbenummer i 2018 og i disse dage, hvor deltagerlisten vokser med omkring 200 tilmeldte per dag, så regner Søren Simonsen med ikke bare at overgå sidste års deltagertal, men også at få helt udsolgt.

Loftet for tilmeldte er nemlig på 45.000 i København/Frederiksberg og med kun omkring 10.000 tilmeldinger fra maksimum, skal man altså til at skynde sig, hvis man vil løbe med en Kronprisen i år.

Rammerne for løbet

Loftet på 45.000 skyldes ifølge Søren Simonsen, at myndighederne har sat grænser for, hvor mange mennesker der kan deltage, så det hele kan hænge sammen. Desuden vil alt for mange deltagere i værste fald kunne gøre oplevelsen mindre glædelig, og det er arrangøren bestemt ikke interesseret i.

- Vi skal kunne skabe en god oplevelse på dagen, og rammerne gør, at vi ikke kan være flere end 45.000, siger Søren Simonsen.

Amalienborg Slotsplads kommer til at agere start og målstreg for Royal Run, og det er ud fra Søren Simonsens erindring første gang, at Amalienborg er med til at danne rammen for et løb.

I København/Frederiksberg kan man tilmelde sig både en 10 kilometer rute og en ”One mile”-rute, der er 1,609 kilometer. Begge ruter er både for løbende og gående.

Royal Run var en stor succes i 2018.
Royal Run var en stor succes i 2018.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Royal Run blev afholdt sidste år i anledningen af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. I år er anledningen en anden. I år hylder løbet temaet "Du kan mere, end du tror".

Royal Run hylder altså både små og store mål, som danskerne sætter sig for.

- Det handler om at komme op og gå sin første tur. At gøre noget godt for sig selv, og så er det lige meget, hvor stort eller lille et skridt det er. Vores mission er at gøre danskerne til den mest aktive befolkning, oplyser Søren Simonsen.

quote De mange muligheder gør det til et familiearrangement, hvor både unge og ældre kan være med

Søren Simonsen, programleder

Foruden løbene i København/Frederiksberg vil Kronprisen også gæste Royal Run i Aarhus og Aalborg. Royal Run skydes officielt i gang, når Kronprins Frederik besøger Færøerne den 1. juni for at løbe der. Ti dage efter er han så klar til at deltage i Royal Run på dansk grund.  

Mange førstegangsløbere

Søren Simonsen kan fortælle, at der i år er rigtig mange nye løbere tilmeldt. Hele 30 procent af de tilmeldte har aldrig deltaget i et løb før.

Den store tilslutning af både førstegangsløbere og mere erfarne løbere skyldes ifølge Søren Simonsen, at Royal Run har en bred appel.

- I København/Frederiksberg kan man både gå og løbe en mil eller 10 kilometer, og det appellerer til mange forskellige mennesker. Det er sjældent, at der ved afholdelse af et løb er en gårute på 10 kilometer, så de mange muligheder gør det til et familiearrangement, hvor både unge og ældre kan være med, siger programlederen.

Udover de mange muligheder har man selvfølgelig også en chance for at se Kronprinsen, der kommer til at løbe sammen med de tilmeldte.

Kronprins Frederik var ifølge Søren Simonsen meget begejstret for antallet af deltagere sidste år, så han vil uden tvivl også være meget begejstret i år, lyder det.

Programlederen håber, at Royal Run kan blive en dansk tradition, og med de mange solgte løbenumre lover det godt for en fremtidig tilslutning til arrangementet.

Royal Run

  • Royal Run kulminerer, når Kronprinsen og alle deltagere i København/Frederiksberg løber i mål på Amalienborg Slotsplads
  • Royal Run er udsolgt i Aarhus og Aalborg (hhv. 16.000 og 12.000 deltagere)
  • Royal Run på Færøerne har pt. knap 3.000 tilmeldte - og sker når Kronprinsen løber 10 kilometer i Klaksvik 1. juni og dermed skyder Royal Run-ugen i gang)
  • Der er et Royal Run-arrangement uden kongelig deltagelse på Bornholm den 10. juni, hvor indtil videre 500 bornholmere deltager i festen.
  • 50.000 har på landsplan tilmeldt sig Royal Run de første 14 dage. 
  • Kronprisen løber en One mile i Aarhus og 10 kilometer i København/Frederiksberg.
  • Kronprinsessen løber 5 kilometer i Aalborg.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik