December: Antallet af brande stiger 150 procent

I december stiger antallet af brande med over end 150 % i forhold til årets øvrige måneder. Det skyldes jul og nytår.

Raketter, juledekorationer og levende lys giver december på en kedelig førsteplads som den måned, der har flest brande i løbet af året. Det viser en skadestatistik fra Gjensidige Forsikring samt en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

- Det er opsigtsvækkende, at antallet af brande i december er så meget højere end resten af året. Det kan der være flere årsager til. Mange af de brande der opstår i løbet af året, stammer fra madlavning. I julemåneden er det ikke anderledes, men der ser vi også flere brande pga. levende lys og fyrværkeri. Derfor er det nødvendigt, at man er ekstra opmærksom og sikrer sit hjem med røgalarmer, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Selvom flere og flere danskere har installeret en røgalarm i boligen, mangler den stadig i hver fjerde danske hjem. Her har vi noget at lære af vores nabolande. I Norge og Sverige er der større fokus på røgalarmer, her har man blandt andet en årlig Røgalarmsdag

Flere får røgalarm

Selvom december har væsentlig flere brande end de øvrige måneder, er det samlede antal brande per år faktisk faldende.

De seneste tal fra beredskabsstyrelsen viser, at der var 7.713 bygningsbrande i 2007, hvor antallet af brande i 2013 var faldet til 6.292.

Faldet i antal brande kan skyldes, at flere danskere har fået installeret røgalarmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik