Debatten brager i Roskilde

Et åbent brev fra 19 byrådsmedlemmer i Roskilde Kommune til DAGBLADET i lørdags har for alvor fået debatten til det brage i avisen. Politikerne mener, at DAGBLADETs brug af anonyme kilder er gået for vidt, og at for mange artikler har karakter af personangreb, skriver DAGBLADET Roskilde.

Med udgangspunkt i brevet gik Roskilde Kommunes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) samtidig i TV2/Lorry fredag aften og mente, at DAGBLADET forsøger at begå karaktermord på ham.
Og det har udløst en bragende debat om, hvor grænserne for god lokal journalistik går.
- Mit dejlige lødige DAGBLAD er blevet væk! Men får den dog alligevel, bare i anden udgave. Som et sladderblad!, skriver Ingrid Jensen fra Gadstrup blandt andet i sit debatindlæg.
Byrådsmedlem Peter Madsen fra Venstre mener derimod, at kritikken mod avisen fra de 19 lokale politikere er farlig for demokratiet.
- Det ville være dødsensfarligt for demokratiet, hvis et politisk flertal kunne diktere de principper, en avis redigeres efter. Det vil også være farligt for demokratiet, hvis den journalistiske kildebeskyttelse fjernes, som læserbrevet faktisk argumenterer for, skriver Peter Madsen blandt andet i sit debatindlæg.
En anden debattør June Bach Pedersen fra Gadstrup mener, at avisen bevidst kører en hetz mod Roskilde Kommunes borgmester Poul Lindor Nielsen.
- På mig virker det som om, DAGBLADET står på spring: »Hvilken af borgmesterens handlinger kan vi nu fremstille negativt? Hvem kan vi få til at udtale sig negativt?« Det virker som om, det er blevet en besættelse for DAGBLADET at lede efter »forsidehistorier« om borgmesteren, siger June Bach Pedersen.
Anita Ø. Olsen fra Ramsø mener, at borgmesteren selv må tage ansvaret for sine udtalelser.
- Som borgmester, politisk valgt i øvrigt eller som borgere generelt i Danmark, må vi acceptere, at med ytringsfriheden følger også ansvaret. Så må vi bide os selv i læben, når vi er lige ved at udtale os om emner, vi måske vil fortryde senere. Eller vi må ændre vort ordvalg, skriver hun blandt andet i sit indlæg.
Også redaktøren for DAGBLADET Roskilde blander sig i debatten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik