Debat igen om skadestuelæger

Hvis man kommer til sygehusene i Roskilde og Næstved med et akut problem, bliver man mødt af behandlersygeplejersker. De faste læger er forsvundet, efter den nye sygehusplan blev indført 1. januar sidste år.

Den politiske beslutning møder igen skarp kritik. Både af borgere og regionspolitikere. Det skriver DAGBLADET Roskilde. Regionrådsmedlem fra Roskilde Bent Jørgensen (V) mener, at lægerne skal tilbage på skadestuerne:

- Vi skal have læger på skadestuerne i både Roskilde og Næstved. Så enkelt er det. Det kan ikke passe, at regionens to største byer skal underprioriteres på den her måde. Og vi ser nu, hvordan det kan gå ud over borgerne, siger han og fortsætter:

- Jeg stemte selv imod sygehusplanen, og jeg forventer, at vi nu alle kan se, at lægerne skal tilknyttes. Det er det, vi skal have ud af mødet på mandag. I øvrigt er det heller ikke tilfredsstillende, at flere specialer flyttes væk fra sygehusene med sygehusplanen, siger Bent Jørgensen (V).

Ikke noget at udsætte på sygeplejerskerne
Regionrådsmedlem fra Næstved, Kate Sørensen (S) ønsker også lægerne tilbage på skadestuerne så hurtigt som muligt.

- Det er simpelthen ikke godt nok. Der har også været flere sager oppe i pressen end den, og vi har også fået henvendelser fra borgere, der klager over, at der ikke er nogen læger til stede til at vurdere patienten, siger hun.

Kate Sørensen (S) understreger, at hun ikke har noget at udsætte på sygeplejerskerne, der tidligere har været vant til at tage imod traumepatienter. Men at en læge kan højne niveauet ved at være med til at vurdere patienten.

På mandag drøfter Region Sjællands Forretningsudvalg netop bemandingen på skadestuerne endnu en gang.

Debatten er blusset op igen, efter at en mand døde på Næstved Sygehus. Der gik fire timer, før han blev tilset af en læge, men da var det for sent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik