Debat: Unge Håndværkere – hva’ nu?

Hvordan får vi flere unge til at vælge at fordybe sig i et håndværk? Oplev her debat med fire unge, der alle brænder for det fag de har valgt.

Tusinder af unge i folkeskolens ældste klasser skal i disse dage beslutte, hvad de skal lave i fremtiden. 1. marts falder nemlig fristen for ansøgning til en ungdomsuddannelse.

Siden 2001 er andelen af unge, der vælger en erhvervsuddannelse direkte efter folkeskolen, næsten halveret.

Værst står det til i Region Hovedstaden, hvor kun 14 procent vælger at tage en erhvervsuddannelse. Det vil give en mangel på 7000 faglærte i 2020 alene i Region Hovedstaden.

Alt for få unge i hovedstadsområdet vælger at fordybe sig i et håndværksfag.
Alt for få unge i hovedstadsområdet vælger at fordybe sig i et håndværksfag.
Foto: TV 2 Lorry - arkiv

Vi har inviteret Jonas, Nicoline, Tim og Jennifer i studiet. Fire unge, der alle er gået imod strømmen og har valgt at tage en erhvervsuddannelse. 

Hør, hvorfor de har gjort det - og få deres bud på, hvorfor langt de fleste af deres klassekammerater har valgt gymnasiet. Og hvad de tror, der kan få flere til at gå samme faglærte vej, som de selv har gjort.

Mød flere unge håndværkere, der brænder så meget for deres fag, at de er nået hele vejen til danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelserne. Gå på opdagelse i vores webdok fra DM i Skills her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik