De usynlige: Hovedstaden vrimler med illegale - mød Hope her

Antallet af nigerianske menneskehandlede, der prostituerer sig, i de Københavnske gader er stigende. TV 2 Lorry sætter fokus på de illegale mennesker i Hovedstaden.

Hopes situation er håbløs. 

Hun prostituerer sig selv, så hun kan betale af på en gæld på 220.000 kroner, som hun skylder til nigerianske bagmænd, der hjalp hende til Danmark.

quote Jeg kan ikke tage tilbage til Nigeria, for så slår de mig ihjel.

Hope

På fire måneder har hun betalt 20.000 af den samlede gæld. Så længe hun skylder bagmændene penge, er hun fanget i et liv i de københavnske gader, der er blevet hendes værste mareridt.

- Arbejdet er ikke godt. For det er ikke nemt. Det er ikke godt for mig. Jeg kan ikke tage tilbage til Nigeria, for så slår de mig ihjel, siger Hope, der er et navn, som TV 2 Lorry har opdigtet for at beskytte hendes identitet.

Hope er langt fra alene. Rockwoolfonden anslår, at der lever cirka 18.000 mennesker illegalt i Danmark. Størstedelen i København.

De seneste år har man på landsplan set en generelt stigning af menneskehandlede - men særligt de afrikanske kvinder finder vej til de Hovedstaden. 

Drømmen om et bedre liv ender i prostitution.

I Nigeria blev Hope lovet både uddannelse og arbejde i Europa - men for at komme til København gældsætter mange nigerianske kvinder sig for flere 100.000 kroner, før de med livet som indsats fragtes til Europa.

Det oplevede Hope også: 

- Hun opsøger mig og siger, at hun har hørt, at jeg har mistet mine forældre. Jeg siger ja. Hun siger, vær ikke bekymret. Jeg kan tage mig af dig. Jeg kan hjælpe dig, men hun løj for mig, siger Hope.

quote Det er organiseret, og det er en kriminel migrationsindustri, som tjener rigtig mange penge.

Sine Plambech, antropolog og forsker på DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier

Det er ikke tilfældigt, at så mange kvinder falder i fælden, fortæller Sine Plambech, der er antropolog og forsker på DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier.

- De fleste af de kvinder, der er i København, kommer fra det sydlige Nigeria. Det er organiseret, og det er en kriminel migrationsindustri, som tjener rigtig mange penge, siger hun.

Og tilstrømningen er nærmest umulig at bremse. 

Siden 2007 er mere end 600 personer blevet identificeret som menneskehandlede af de danske myndigheder - langt de fleste som prostituerede.

TV 2 Lorry sætter i en ny serie fokus på De Usynlige, der lever under jorden, uden sikkerhed, uden rettigheder og uden opholdstilladelse:

Serien "De Usynlige" giver indblik i livet som illegal immigrant i København – og hvorfor tusindvis af mennesker fra hele verden er havnet lige her.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik