De ukendte Danmarksmestre: Danmarksmesteren i cocktail

Damiano Pezzi har den fornemme titel som danmarksmester i Klassisk Cocktail. Følg med i denne uge, når vi fortæller om cocktailmesteren over dem alle.

Tivoli i København kan bryste sig af mange forlystelser. Den flyvende kuffert, Det gyldne tårn og Dæmonen. Men Tivoli kan, med restaurant Nimb belæggende i hjertet af forlystelsesparken, også bryste sig med at have danmarksmesteren i disciplinen Klassisk Cocktail som bartender.

Det er italieneren Damiano Pezzi, der til dagligt arbejder som bartender på Nimb, der er indehaveren af den fornemme cocktailtitel.

Selvom Damiano er italiensk af oprindelse, kan han stadig stille op til danmarksmesterskabet. Kriteriet for opstilling er, at så længe man arbejder på en dansk cocktailbar kan man deltage. 

Mesterskabet i cocktail er da også, og med god grund, en titel, som Damiano er stolt af.

- Det er en personlig tilfredsstillelse, som siger mig at tiden jeg investerer i nye måder at lave drinks på, det fungerer. Jeg opnår noget, siger den italienske danmarksmester.

Lav din egen vindercocktail

I konkurrencen bliver man præsenteret for en type spiritus, der skal danne base for cocktailen. Så handler det eller om at færdiggøre sin kreation, inden for tidsrammen.

Mesterskabscocktailen han vandt med, er med rom og sød honninglikør, tilsat frisk ingefær, en sirup af gurkemeje og på toppen: en skum af ristet kokos. 

Skummen er Damiano signatur på hans drinks, hvilket også har givet ham kaldenavnet “foamboy”.

- Det begyndte som en joke, men det blev et sjovt hashtag på sociale medier og et kælenavn for mig. Så jeg er med på den, og det er ret sjovt, siger Damiano om sit kælenavn.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Damiano Pezzi, Danmarksmester i Klassisk Cocktail 2019
Damiano Pezzi, Danmarksmester i Klassisk Cocktail 2019
Foto: Dansk Bartender Laug

Han er også stolt af sine meritter, og af den rejse, som han har været på henover de sidste par år.

- Det er en stor tilfredsstillelse og en anerkendelse af den lange rejse, siger Damiano.

Før han kom til Danmark arbejdede han i en dansk bar på en ø i det græske øhav. Her mødte han en masse danskere, og blev straks fascineret af det danske samfund.

- Det er småt, effektivt og med gode muligheder for udvikling. Det stik modsatte af mit land i øjeblikket, siger danmarksmesteren i cocktails.

Verdensmesterskab og kærlighed

Siden han kom til Danmark har han vundet en række titler. Han vandt også danmarksmesterskabet i 2017, som gav adgang til Verdensmesterskabet i Cocktail, som også blev afholdt på dansk jord.

Et verdensmesterskab, der også skulle vise sig at blive mindeværdigt for den italienske cocktailmester. Her vandt han nemlig i kategorien long drink, og endte samlet set på en fornem tredjeplads. Den vandt med en cocktail bestående af japansk whisky og banalikør, saltet karamel, en pure af kokosnød og citrusfrugt, og naturligvis hans signaturskum, denne gang af frisk æggehvide.

- Jeg leder altid efter nye smage og sætter ting sammen, som folk tror vil fungere dårligt sammen, men som faktisk bliver fantastisk, siger Damiano om sin vindercocktail.

Selvom en fornem tredjeplads ved Verdensmesterskabet er en stor gevinst, var det dog ikke det vigtigste. For til Verdensmesterskabet mødte han nemlig Michelle, som senere skulle blive hans kæreste, og som han i dag bor sammen med i et bofællesskab på Nørrebro.

- Når han får en eller anden alkohol, som han skal arbejde med, så går han helt i tænkemode med det og skriver alt ned. Han arbejder bare i sig selv, siger Michelle om sin cocktailinteresserede kæreste.


Coronaens indtog på danmarksmesteren

Selvom det har været en dans på roser for Damianos karriere, så har det sidste år været hårdt. Coronaen fik sit indtog i Danmark, og den ramte også Damiano.

- Der var seks uger, hvor jeg havde det forfærdeligt, og efter fem måneder har jeg stadig en del eftervirkninger. Man skulle ikke tro det, men det kan være ret slemt, selv for unge og trænede mennesker, siger Damiano om sit forløb, som midlertidigt stoppede hans cocktaileventyr.

De ukendte Danmarksmestre

Heldigvis har han det bedre i dag, og han holder sin cocktailform ved lige, så han er klar til at brillere i baren, når tiden engang tillader det.

- Jeg vil helt sikkert ud og konkurrere igen, når de første konkurrencer åbner, siger den glade italiener.

Damiano har da også en bøn til alle, så vi snart kan komme ud og prøve hans herligheder.

- Som en person, der arbejder i branchen, og som en person, hvis løn afhænger af, at barerne er åbne: hvis du ikke vil gøre det for dig selv, fordi du synes at mundbind eller reglerne er dumme, så gør det for de virksomheder og steder du holder af. Hvis du ikke følger reglerne, så eksisterer de måske ikke i den nærmeste fremtid, afslutter Damiano.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

download

Lagde du mærke til noget i luftrummet over København? Sådan så det ud fra ballonskipperens perspektiv

Flodhest

Se billederne: Københavns Zoo har fået en ny beboer

20190816-161950-L-1920x1280we

Bryllupsbilleder fra LGBT+ personer efterlyses til stor udstilling

Nordsjællands Veterantog

Veterantog søger hjælp: Corona har punkteret økonomien

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere