De rigeste elsker slik og kage

Borgerne i Allerød, Hørsholm, Furesø og Rudersdal Kommuner dyrker masser af motion, ryger mindre og drikker mindre alkohol. Til gengæld køber de mere lakrids, vingummi og kage.

Det viser tal fra Region Hovedstadens Sundhedsprofil 2013.

Ifølge Professionsbachelor i human ernæring, Vibeke Lund, fra firmaet Sukkersheriffen er der en god grund til, at flere spiser mere slik. Tempoet i hverdagen er mange steder skruet op. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kroppen tolker al ubalance som mangel på energi. Derfor kan en stresset og travl hverdag være en faktor, for det giver lyst til sukker og begrænser mulighederne for at have tid til at spise et ordentligt måltid, siger hun.

Den største stigning i snolderiet finder man i Allerød, hvor 25 procent af borgerne graver dybt i slikposen mindst fem gange om ugen. Ved den seneste undersøgelse i 2010 var det kun 18 procent af Allerøds borgere, der lod den søde tand dominere så mange gange om ugen.

Der er dog ifølge Charlotte Glümer, overlæge og ansvarlig for de kommunale sundhedsprofiler for Region Hovedstaden ingen grund til panik.

- Det er ikke igennem slik og kage, at vi får størstedelen af vores kalorier. Men der ligger selvfølgelig også et arbejde i at nedbringe slikforbrug, for det er usundt for os, siger hun.

Fælles for de mest slik-elskende borgere er, at de alle indgår i den såkaldte »kommunesocialgruppe 1«, der rummer regionens bedst socialt stillede borgere, som generelt er sundhedsbevidste.

- Der er tale om en omvendt social gradient. Det er hovedsageligt kvinder med en lang videregående uddannelse, der spiser slik i blandt andet Allerød, og det står i kontrast til de grupper, der dominerer andre, mere alvorlige sundhedsområder som rygning og alkoholindtag, siger Charlotte Glümer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik