De Radikale er midtpunkt i københavnsk trekantsdrama

De Radikale har gode kort på hånden i kampen om teknik- og miljøborgmesterposten i København mellem V, R og Ø.

Allerede inden stemmerne er talt op, er slutspillet om borgmesterposterne gået i gang i Københavns Kommune.

Mens der ikke ventes at være nogen tvivl om, at Frank Jensen (S) trods tilbagegang for Socialdemokraterne kan fortsætte som overborgmester, så er alt åbent i forhold til fordelingen af de øvrige borgmesterposter i hovedstaden.

Der er især lagt op til hård kamp om posten som teknik- og miljøborgmester, der anses for at være den næststørste borgmesterpost.

Ifølge en exitprognose foretaget af Epinion for DR Nyheder bliver De Radikale tungen på vægtskålen, som afgør, om teknik- og miljøborgmesterposten havner i rød eller blå blok.

Både Enhedslistens spidskandidat, Morten Kabell, og Venstres spidskandidat, Pia Allerslev, har på forhånd sagt, at de går efter posten.

Men også De Radikales spidskandidat, Anna Mee Allerslev, har mulighed for at køre sig selv i stilling som betaling for at konstituere sig med henholdsvis rød eller blå blok.

Venstres Pia Allerslev er dog ikke klar til at give teknik- og miljøborgmesterposten fra sig uden kamp.

- Jeg synes dybest set, at den rigtige til posten som teknik- og miljøborgmester er Venstre. Derfor vil det være uendelig svært for mig ikke at gøre alt, hvad jeg kan, for at få den post.

- Men 12 år i københavnsk politik har lært mig, at der er ikke noget, der er afgjort, før de sidste streger er sat. Man skal holde alle muligheder åbne, og jeg vil ikke udelukke noget som helst, siger hun til Ritzau.

Ifølge DR's exitprognose er der også meget, der tyder på, at Dansk Folkeparti for første gang kan få en borgmesterpost i København som det næststørste af de borgerlige partier.

DF's spidskandidat i København, Carl Christian Ebbesen, vil dog ikke på forhånd kræve en borgmesterpost.

- For mig er det utrolig vigtigt, at jeg får den politiske indflydelse. Det er min ambition som politiker. Hvis det så også bliver på en borgmesterpost, så er det bare en fjer i hatten, men det er ikke afgørende for mig.

- Nogle gange kan man faktisk godt opnå mere politisk indflydelse ved at sige nej tak til en borgmesterpost, siger han til Ritzau.

Foruden overborgmesterposten er der seks borgmesterposter, som skal fordeles i forbindelse med konstitueringen i København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik