De mente det ikke: Radikal burka-kovending

Det kan være svært at finde ud af, hvad De Radikale mener om et burkaforbud.

- Det vil være rigtig fint, at vi kan se alle mennesker i øjnene og kan se deres ansigtsudtryk, når man går på gaden eller i supermarkedet. Det betyder rigtig meget for mig.

Sådan lød det fra Radikales vikarierende politiske ordfører Lotte Rod onsdag, da hun meldte ud, at Radikale var klar til at forbyde burkaer og niqaber i det offentlige rum.

Men den vikarierende politiske ordfører bliver nu sagt imod af både Sofie Carsten Nielsen, der er partiets stedfortrædende politiske leder, og Anna Mee Allerslev, Københavns radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester. 

På Facebook skriver Sofie Carsten Nielsen: 

"Jeg går ikke ind for at forbyde nogle former for beklædning. Jeg synes en burka, hvor man slet ikke kan se, hvem man taler med, i sit udtryk signalerer undertrykkelse, men jeg tror ikke på at et forbud løser noget som helst."

Og uddyber med:

"Tværtimod. Til gengæld bør vi sætte endnu stærkere ind mod social kontrol og undertrykkelse. Alle der har brug for en hjælpende hånd til at komme ud af det skal have det og skal vide hvordan de får varig hjælp til at komme ud og væk. Det skal vi tage ansvar for."

Allerede onsdag var Anna Mee Allerslev på banen og for at sige sin partifælle imod. 

- Jeg støtter ikke et forbud mod burkaer. Ikke fordi jeg ikke kan jeg forstå, at man har lyst til at indføre et forbud. Jeg synes også, det er et frygteligt symbol – jeg synes også, det er kvindeundertrykkende, men jeg tror bare ikke på, vi hjælper nogen som helst ved at indføre et forbud, sagde hun til TV 2 Lorry.

Lotte Rod lavede også sent onsdag aften en opdatering om sagen på Facebook, hvor hun gav udtryk for at holdningen er hendes egen, og den altså ikke har været til debat i partiet. 

Burkadebat

Burkadebatten kommer efter, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har blåstemplet Belgiens forbud mod heldækkende beklædningsgenstande i det offentlige rum.

Det fik Dansk Folkeparti til at bebude, at partiet igen vil fremsætte et forslag om at forbyde burkaer og niqaber i Danmark.

Et lignende forslag fremsatte partiet så sent som i november 2016. Her stemte Radikale Venstre imod – og har tidligere argumenteret med, at det var udtryk for symbolpolitik at gå ind for et burkaforbud. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik