De krumme agurker får en chance

Grimme grøntsager, der før blev kasseret - fordi de var - ja grimme - får nu deres stund i rampelyset alligevel.

Tomater, krumme agurker, skæve peberfrugter der før ikke havde en chance for at blive sendt ud i butikkerne kan fra i dag købes i danske dagligvarebutikker i stedet for at blive frasorteret, når de høstes.

Ude hos producenterne bliver grøntsagerne kylet ud, men nu får de en chance i REMA 1000-supermarkeder.

REMA 1000 og de to gartnerier Alfred Pedersen & Søn ApS og Gartneriet Østervang Sjælland har igangsat et nyt landsdækkende initiativ i kampen mod madspild. Gartnerierne er glade, fordi de kommer af med alle deres grønsager, og butikkerne er glade, fordi de mindsker madspild.

Årligt udgør madspild mere end 33.000 ton grøntsager, fremgår det af Nordisk Ministerråds rapport "Food losses and waste in primary production - Data collection in the Nordic countries". Et nyt nationalt initiativ vil være med til at komme dette spild til livs, til glæde for både forbrugere, producenter og supermarkeder.

De uensartede grøntsager vil kunne købes til lavere priser - og for hver enhed, der bliver solgt, støtter gartnerierne og REMA 1000 med 12,5 øre hver, så foreningen Stop Spild Af Mad modtager i alt 25 øre pr. enhed.

Indkøbs- og marketingdirektør Anders R. Jensen i REMA 1000 Danmark ser et stort potentiale: 

"Samarbejder på tværs af værdikæden, hvor både producenter, dagligvarekæder og kunder tager et fælles ansvar og sætter fokus på nedbringelse af madspild, giver de største resultater. Når alle led i værdikæden vælger at prioritere nedbringelse af madspild, kan vi skabe de største resultater, så derfor glæder dette samarbejde mig meget." 

De uensartede grøntsager vil kunne fås i udvalgte REMA 1000 butikker hen over hele sommeren.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik