De københavnske læsesale er ved at koge over

De Københavnske læsesale er propfyldte, og på Københavns Universitet er der kun læsepladser til under en tredjedel af de studerende. Det, mener Studenterrådet ved Københavns Universitet, er et kæmpe problem.

- Vi skal være hurtige og fuldtidsstuderende, men der ikke er plads til at have en hel hverdag på universitetet, siger formand Mie Sofie Andersen.

Læs også: Læsesal på kulpram

Hun fortæller, at de nogle steder mangler læsepladser, og at der andre steder ikke er tilstrækkeligt med grupperum. En del af årsagen er, at studerende fra Roskilde Universitet ikke bruger læsepladserne på deres eget universitet, men i stedet finder læsepladser i København, hvor de typisk bor.

En flydende læsesal kan lette presset

- Mange af de studerende fra Roskilde Universitet bor i København, siger Pernille Van Kleef, der er formand for Roskilde Universitets studenterråd Frit Forum. Det betyder, at de er med til at skabe et øget pres på de læsesale, der primært er tiltænkt studerende, der læser i København.

For at lette presset på de københavnske læsesale, har tre studerende fra Roskilde Universitet startet projektet Den Flydende Læsesal. Det tager udgangspunkt i en stor pram, som de vil bygge om til læsesal.

- Vi vil efterleve det behov, der er for læsepladser i København og skabe et alternativt studiemiljø, siger en af de tre initiativtagere, Amalie Westborg Schiøtz.

Kommunen hjælper med kajplads

Initiativtagerne bag Den Flydende Læsesal har søgt om 4 millioner kroner til projektet. Indtil videre har Københavns Kommune besluttet, at de vil hjælpe med en kajplads. Borgmesteren for området er Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, men han ønskede ikke at medvirke.

Det Konservative Folkepartis politiske ordfører og medlem af Økonomiudvalget i Københavns Kommune, Rasmus Jarlov, mener, at Den Flydende Læsesal er et godt og kreativt projekt til københavnerne.

- Generelt har vi ikke en målsætning om, at vi vil levere studiepladser til de mange tusinde studerende, der er i København, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik