De fire terrortiltalte – Det ved vi

Fire mænd er sigtet for medvirken til terror; her er hvad vi ved.

Den 3. februar 2016 besluttede justitsminister Søren Pind (V) at følge anklagemyndighedens indstilling om at rejse tiltale mod fire varetægtsfængslede mænd for medvirken til terror.

De fire tiltalte blev alle anholdt kort efter terrorangrebene i København den 14.-15. februar 2015.

I pressemeddelelsen fra Anklagemyndigheden blev det også offentliggjort, at den spektakulære retssag starter den torsdag den 10. marts i Københavns Byret klokken 09.30.

Af anklageskriftet, som TV 2 Lorry har indsigt i, fremgår det, at de fire mænd alle er unge mænd i aldersgruppen 21 til 26 år, samt at de alle er tiltalt for medvirken til ’terrorisme og forsøg herpå’.

Ved retsagens start dags dato (den 10. mats) blev navneforbuddet på de fire tiltalte ophævet, efter senioranklager Bo Bjerregaard argumenterede for ophævelse:

- I lyset af sagens karakter og lovovertrædelsernes grovhed, så mener vi, at navneforbuddet skal ophæves, lød det fra senioranklageren, skriver Ritzau.

De tiltaltes navne er:

  • Liban Ahmed Saleban Elmi (20 år)
  • Ibrahim Khalil Abbas (23 år)
  • Bhostan Khan Hossein (25 år)
  • Mahmoud Rabea (31 år)

Af anklageskriftet fremgår det, at de er tiltalt for konkret at have hjulpet el-Hussein i og omkring Mjølnerparken og på internetcaféen Powerplay på Nørrebrogade.

Ligeledes fremgår det, at de har hjulpet el-Hussein med en forskellige rekvisitter, herunder en hættetrøje og en taske, som skulle være købt af de sigtede, og ammunition til de to pistoler.

Desuden er to af mændene tiltalt for at have hjulpet Omar Abdel Hamid el-Hussein med at bortskaffe M/95-riflen, mens en af de tiltalte ifølge anklageskriftet har været i besiddelse af ammunition, svarende til det, der blev brugt i pistolerne.

Ifølge TV2s oplysninger er flere af de tiltalte tidligere straffet. 

Blandt de tidligere domme er blandt andet vold, euforiserende stoffer og ulovlig besiddelse af våben, blandt andet fra et ulovligt våbenlager.

Retsagen er rammesat til hele 30 retsmøder og forventes først at blive afsluttet i september 2016.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik