DBU vil halvere bøden til baneløberen

Dansk Boldspil-Union er klar til at halvere den bøde, som baneløberen fra Sveriges-kampen skal betale.

Baneløberen Ronni Nørvig slipper med under halvdelen af det beløb på 1,8 millioner kroner, som Østre Landsret i tirsdags idømte ham for at forstyrre en landskamp mellem Danmark og Sverige i 2007.
Dansk Boldspil-Union (DBU), som har pengene til gode, har besluttet, at baneløberen skal slippe billigere.
- Byrettens dom på 900.000 var vi jo klar til at forhandle om. Så et sted mellem nul og 900.000 kroner er et realistisk bud, siger Jim Stjerne Hansen til sporten.tv2.dk.

For DBU er sagen en afvejning af, at sådan en handling ikke må passere ustraffet, men samtidig skal baneløberen have mulighed for at kunne betale.
- Den størrelse landsretten nåede frem til er en juridisk kendelse. Og vi forholder os mere til de faktuelle forhold, og Ronnis muligheder for at betale en erstatning.
- Vi er jo alle sammen kun mennesker. Men fra DBU's side får vi en principiel afgørelse om, at en mand, som opfører sig, som Ronni gjorde den juni, han skal personligt stå til ansvar for sine gerninger. Og det kan ikke være DBU's ansvar, siger Jim Stjerne Hansen.

Under en afgørende landskamp i 2007 mellem Danmark og Sverige i Parken sprang Ronni Nørvig ind på banen for at hive fat i dommeren.
Michael Gravgaard stoppede baneløberen, men dommer Herbert Fandel valgte at afbryde kampen, og Danmark blev efterfølgende dømt som taber af kampen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik