DBU om fodboldvold: Der findes ingen snuptagsløsninger

Hvis der var nogen snuptagsløsninger, så var de fundet for længst, lyder det fra DBU efter en voldssag, hvor en spiller blev trampet i hovedet.

Der er ingen nemme løsninger på problemet med fodboldvold, sådan lyder det fra DBU oven på en grim voldssag under en Serie 2-kamp, hvor en Hundige spiller blev sparket og trampet i hovedet af en Albertslund-spiller under en kamp i weekenden.  

 - Hvis der var nogen snuptagsløsninger, så var de fundet for længst, siger Ole Jacobsen formand for DBU Sjælland.

Hvilke konsekvenser, det vil få for FC Albertslund er endnu uvist, men sagen behandles i øjeblikket af DBU's uafhængige disciplinærsystem, og så længe sagen behandles er holdet suspenderet fra turneringen.

Læs også Spiller sparket i hovedet - fodboldkamp endte i voldsorgie

Episoden har fået flere dommerforeninger blandt andre Dansk Fodbolddommer Union til at kræve handling fra DBU.

- Det er DBU's ansvar at sikre, at sådanne ting ikke sker, siger Nicolai Nielsen, der er næstformand i Dansk Fodbolddommer Union.

 - DBU kunne godt gøre mere, end de gør i dag, lyder fra formanden i Københavns Amts Fodbolddommerklub Jens Damgaard Gøtzsche. 

Hos DBU tager man skarpt afstand fra den voldelige episode, men har svært ved at se, hvad man yderligere skal gøre for at komme volden på fodboldbanen til livs.

 - Det er også vores ansvar, men det er frem for alt de deltagende aktørers ansvar, siger Ole Jacobsen, der er formand for DBU Sjælland.

 - Fodbold er jo et spejl af samfundet, så om vi konkret kunne have gjort noget i den givne sag, det har jeg svært ved at få øje på, tilføjer formanden.

01:40

Ole Jacobsen, der er formand for DBU Sjælland har ingen konkrete bud på, hvad man kan gøre, for at dæmme op for fodboldvold.

Luk video

Også fodboldformand Morten Larsen fra Taarbæk IF efterlyser handling fra DBU i sager, hvor der udøves vold i forbindelse med fodboldkampe.

Han foreslår blandt andet bødestraf og at hele holdet taberdømmes efter en kamp, hvis en af spiller udøver vold mod dommere eller spillere fra andre hold.

Læs også Fodboldformand om vold: Straf hele holdet og klubben

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret