DBU kræver afklaring fra Frem

Fodboldforbundet indkalder Boldklubbens Frem A/S' ledelse til møde i næste uge. DBU vil - af hensyn til den sportslige gennemførelse af DBUs turneringer og klubberne - have afklaring senest 1. juli.

DBU vil skabe sikkerhed for en sportsligt korrekt gennemførelse af den kommende sæsons Viasat Divison, 2. Division, Danmarksserien og Københavnsserien.

Med en aktuel konkursbegæring mod Boldklubben Frem A/S, som tidligst vil blive behandlet efter afslutningen af den igangværende turnering og på et tidspunkt, hvor alle klubber forbereder sig til den kommende sæson, vil DBU have en afklaring om Frems situation.

"Det handler ikke om vores tålmodighed med Frem, det handler derimod om dansk fodbold i almindelighed og alle de øvrige klubber i Viasat Divisonen og nedefter i særdeleshed, som vil blive påvirket af en eventuel konkurs mod Frem," forklarer DBUs formand Allan Hansen, og uddyber:

"Derfor vil vi indkalde klubbens ansvarlige ledelse til et møde, hvor vi blandt andet vil bede dem fremlægge en troværdig plan for den sportslige drift af klubben i den kommende sæson."

Udfordringen for fodboldforbundet er, at klubbernes drift dels skal overholde et fodboldmæssigt regelsæt - DBUs love, turneringernes propositioner, Licenssystem, reglement for kontraktfodbold m.m. - dels skal overholde de selskabsretlige regler for så vidt angår den økonomiske drift af de enkelte aktieselskaber.

Det betyder, at et eventuelt konkursdekret mod - i dette tilfælde Boldklubben Frem - muligvis først vil kunne blive afsagt på et så sent tidspunkt inden eller efter starten af den kommende turnering, at det for alle andre parter - klubber og DBU - praktisk set er umuligt at tage højde for det i sine forberedelser og indrangeringerne i de pågældende turneringer.

Det er denne situation, DBU vil undgå gennem en dialog med klubben, som skal resultere i en dokumentation og dermed bekræftelse på klubbens overlevelsesevne.

Hvis Boldklubben Frem A/S derimod ikke vil kunne dokumentere en plan for dens drift - ikke mindst en løsning for den verserende konkursbehandling ved Sø og Handelsretten - er DBU klar til at sanktionere overfor klubben. Om nødvendigt ved at tvangsnedrykke Boldklubben Frem A/S' førstehold med de konsekvenser, der måtte følge for klubbens øvrige hold og dermed andre turneringer.

Af samme årsag vil det kommende turneringsprogram for Viasat Divisionen, der forventes udsendt i slutningen af måneden, indeholde det forbehold, at den ene af de 16 pladser i divisionen vil blive udgjort af enten Lolland-Falster Alliancen eller Boldklubben Frem.

På grund af den nuværende, uafklarede situation omkring Boldklubben Frems fortsatte eksistens i Viasat Divisionen eller konkurs - og dermed tvangsnedrykning - har DBU besluttet at gennemføre to play off-kampe (hjemme og ude) mellem de to klubber, der slutter på 15. pladsen i 2. Division Øst og Vest.

Det sker med henblik på at sikre, hvilket af de to nedrykkende hold, der i henhold til reglerne ekstraordinært skal forblive i 2. Division, såfremt Frem tvangsnedrykkes til Danmarksserien.

DBU Turneringer har trukket lod til play off-kampene, der er fastsat til onsdag den 17. juni klokken 19.00 (2. Division Vest mod 2. Division Øst) og lørdag den 20. juni klokken 15.00 (2. Division Øst mod 2. Division Vest).

Mødet mellem DBU og Frem er endnu ikke berammet, og først i perioden herefter og frem til senest 1. juli vil DBU træffe en afgørelse om indrangeringen i Viasat Divisionen og de eventuelt konsekvensramte turneringer for den kommende sæson.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik