DBU afholdt "optagelsesprøve" for frivillige til EM i København

Rigtig mange danskere ønsker at hjælpe til ved det store event.

Cirka 600 aspiranter lagde lørdag vejen forbi Danmarks nationalstadion, Parken, i København for at blive godt klædt på til rollen som frivillig ved EM i sommeren 2020.

Samtlige frivillig-aspiranter blev interviewet til én af over 20 forskellige funktioner, der skal bruges til næste sommer, når København sammen med 11 andre europæiske værtsbyer danner rammen om 60-års jubilæet for europamesterskaberne i fodbold for herre.

- Vi ønsker at sikre, at vi matcher de frivilliges kompetencer med de rigtige opgaver. Og vi ønsker at få afstemt forventninger med det, vi kan tilbyde de frivillige til EM i Danmark næste år, siger Lene Kryger Pedersen, Managing Director for EURO 2020 i København, i en pressemeddelelse.

1.100 personer har allerede ansøgt om at blive frivillig til EM i København, hvor der i alt skal bruges omkring 1.300 frivillige.

En af dem, som var forbi Parken lørdag, er Lea Lodahl Bidstrup:

- Det har været sjovt at møde organisationen bag EM og de andre frivillige og høre, hvorfor de gerne vil være med. Jeg glæder mig til samarbejdet med de andre frivillige og til at møde en masse fans og gøre mit til, at de får en fantastisk EM-slutrunde i Danmark, siger hun.

Glæder sig til arbejdet med fansene

Fire af EM-slutrundens i alt 51 kampe skal afvikles i Parken i København, hvor tre af dem vil være gruppekampe, mens den sidste er en 1/8-finale.

Hvis Danmark kvalificerer sig, vil herrelandsholdet spille to ud af tre gruppekampe på hjemmebane.

Lene Kryger Pedersen understreger, hvor vigtige de frivillige er for EURO2020, da de eventens nerve og er med til at gøre hele oplevelsen bedre.

- Når EM-slutrunden ruller i København næste sommer, er en af de vigtigste parametre, vi overhovedet kan måle på, at de frivillige har en god oplevelse. Det er sådan, vi efterfølgende kan mærke, om det har været en god event, siger Lene Kryger Pedersen.

Hvis du drømmer om at blive frivillig ved EM i København, kan du læse mre om de mange forskellige roller på den officielle hjemmeside for eventet.

Facts om UEFA EURO 2020 i København

  • Kampene i København spilles lørdag den 13. juni, torsdag den 18. juni, mandag den 22. juni og mandag den 29. juni (1/8-finale)
  • Slutrundens resterende 47 kampe spilles i 11 andre storbyer på tværs af Europa - Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Dublin, Glasgow, London, München, Rom og Sankt Petersborg.
  • Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni og finalen spilles i London den 12. juli.
  • I Danmark afholdes de fire kampe i et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik