Dårligt arbejdsmiljø fælder omstridt chef

Klagerne har været talrige og hendes ledelsesstil er blevet betegnet som psykisk terror.

Nu har sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) i dag valgt at fritage den administrerende direktør i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København, Lene Sillasen for tjeneste. Kun en ny kan rette op på miljøet.

Det sker på baggrund af en afdækning af arbejdsmiljøet i centralforvaltningen, som borgmesteren satte i gang efter en henvendelse fra fire fagforbund.

- Undersøgelsen peger på en uhensigtsmæssig ledelsesadfærd. Den peger også på en udskiftning af den administrerende direktør som en forudsætning for at få genskabt et tillidsfuldt arbejdsmiljø i centralforvaltningen, siger Ninna Thomsen.

Lene Sillasen er chef for mere end 10.000 ansatte i forvaltningen, der i 2011 blev udpeget som en af Danmarks bedste offentlige arbejdspladser af analysevirksomheden Great Place to Work.

Siden har de fire fagforbund Djøf, HK, Ingeniørforeningen IDA og Dansk Magisterforening i fællesskab sendt en klage til Ninna Thomsen, hvor de fremsætter en række barske anklager mod Lene Sillasen, som blandt andet handler om, at hun har talt groft nedsættende til sine ansatte.
Og ifølge kommunens interne undersøgelse er anklagerne tilsyneladende ikke ubegrundede.

- Endvidere peger undersøgelsen på, at problemerne vedrørende det psykiske arbejdsmiljø har stået på i en årrække. Derfor har jeg i dag fritaget den administrerende direktør for tjeneste, mens sagen afklares, siger Ninna Thomsen.

Direktør Anne Skovbro fra Økonomiforvaltningen i København er onsdag konstitueret som administrerende direktør i den berørte forvaltning.
I løbet af sommeren vil der ifølge Ninna Thomsen blive udarbejdet en handlingsplan, der kan genskabe et arbejdsmiljø præget af moderne og inddragende ledelse for medarbejderne.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

julehjælp

playFra corona-hjælp til julehjælp: Ubenyttede gavekort gives videre til trængende

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere