Arkiv foto Foto: Lorry

DanSteel A/S investerer 600 millioner kr.

DanSteel A/S i Frederiksværk investerer 600 millioner kroner i en ny valsestol. Tyske SMS Siemag AG leverer, og kontrakten er skrevet under, og det glæder ikke mindst formanden for Dansk Metal Nordsjælland Allan Thomsen, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

- Det er overordentlig glædeligt. For det viser jo endnu engang, at de russere vil noget med vores lille stålværk, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

DanSteel, som ejes af den russiske stålgigant NLMK, overtog pladeværket i Frederiksværk efter Det Danske Stålvalseværks konkurs i 2002. Værket producerer plader til blandt andet vindmøller, skibe og broer og beskæftiger i dag omkring 400 mennesker. Den nye valsestol kommer til at afløse den gamle valsestol, der blev hentet til Frederiksværk fra Amerika brugt for mere end 60 år siden og er selve hjertet i produktionen.

- Det er der, hvor slabsen bliver trykket ud til plader; omtrent som en klump dej under en kagerulle, forklarer Allan Thomsen.

Den nye valsestol er ifølge Allan Thomsen den største investering på stålværksgrunden, siden Det Danske Stålvalseværk i 1970erne byggede elektrostålvalseværket. Med den kan DanSteel nu udvide sin produktion til at omfatte plader på helt op til fire meter i bredden.